Hur man rengör ett ankare Chain

April 28

En rostande ankarkättingen är inte bara ett kosmetiskt problem för din båt. Rost kan försvaga kedjorna, så småningom orsakar länkarna för att försvaga och bryta. Rengör ankarkätting minst en gång varje år och förvara den på en torr, ren plats för att skydda den från rost. Även rost kan borstas från en ankarkätting, ersätter rostig kedja och åter galvanisering hela kedjan är oftast det bästa tillvägagångssättet.

Instruktioner

1 Inspektera ankarkättingen efter tecken på rost. Ankarkättingar tenderar att plocka upp en avsevärd mängd skräp under vattnet, så det är bäst att rengöra så mycket som möjligt först.

2 Pensla kedjan med en mässingsborste, eftersom stålborstar kan lämna djupa repor i kedjan som kommer att leda till mer rost.

3 Fråga din lokala marina eller båtliv leverans butik för ett företag som specialiserat sig på åter galvanisering kedjor. En galvaniserad kedjan kommer att vara mycket mer resistenta mot rost.

4 Använd en tryckbricka för att avlägsna skräp och andra främmande föremål från kedjan efter att ha använt ankaret. Förvara kedjan i en ren och torr plats.