Det bästa sättet att tvätta bilrutor

May 1

Bilfönster kan vara svårt att tvätta på grund av ludd och ränder som är kvar efter rengöring dem. Det ludd är kvar av handdukar och ränder orsakas av antingen fönsterputs eller handduk som du använder. Men genom att använda rätt handdukar, rengöringsmedel och rätt teknik, kan du tvätta bilfönster, lämnar dem rena och ränder.

material

Att tvätta bilrutor så bra som möjligt, få en 100 procent bomull kirurgiska handdukar, en våffla väv microfiber handduk, och ett fönster renare såsom Invisible Glass av Stoner eller Windex Multi-Task. Kirurgiska handdukar fungerar bäst för att tvätta fönster eftersom de är luddfri och absorberande. Waffle väva mikrofiberhanddukar är mer absorberande än vanliga mikrofiberhanddukar och även polera glaset rent.

Utanför

Innan du tvättar din bil fönster, använd en ren handduk för att avlägsna eventuella limrester som kan ha fastnat från gamla klistermärken eller dekaler. Om du har hittat glas orsakade av hårt vatten, ta bort fläckar med hjälp av två delar destillerat vit vinäger med en del vatten för mildare fläckar eller ren vinäger för tyngre fläckar. Om det finns skador på glaset på grund av hårt vatten, måste du använda glas polska såsom p21 Multi-Ytbehandling Konservator genom att följa anvisningarna på flaskan.

Du kan börja tvätta framrutan, sedan bakrutan, då sidorutorna. Glöm inte att rengöra sidospeglar samt. Spraya fönsterputs på glaset och se till att du täcker hela fönstret. Spraya inte så mycket renare att det börjar gå ner glaset. Omedelbart efter besprutning glaset, torka av renare med en ren kirurgisk handduk med en cirkelrörelse. Du kan gnida lite mer där du behöver ta bort fläckar och smuts. Du kan även spraya lite mer fönster renare om det behövs. Polera änkor torka med en ren svammel väva microfiber handduk. Glöm inte att torka främre och bakre torkarbladen med en ren handduk med tvättsprit för att skära igenom smuts och fett. För sidoglas, sänk fönstret till omkring en tum, så att du kan tvätta den övre delen av glaset. När ren och poleras, rulla fönstret tillbaka och rengör resten av fönstret mycket uppmärksamma på hörnet av fönstren.

Inuti

Rengöra insidan av vindrutan och insidan av bakrutan användning av samma procedur som utsidan glas. Det är bäst att rengöra vindrutan när man sitter i passagerarsidan eftersom ratten inte kommer att vara i vägen. Det bästa sättet att rengöra bakrutan, som är den svåraste fönstret för att rengöra, är att styra din handduk att använda baksidan av handen. Med användning av handflatan kommer att vara svår på grund av den vinkel av glaset. Om du har tonade fönster, undvek repor och förstöra dem genom att använda ett milt rengöringsmedel, endast med hjälp av vatten eller med hjälp av en polermaskin som Plexus, som är säker att använda på Solskyddsfilm. Slutligen, gå runt bilen kontroll för eventuella ränder kvar på glaset. Om du hittar några ränder, helt enkelt polera bort dem med hjälp av svammel väva mikrofiber handduk.