Hur man byter stötar i en Chevrolet Astro

March 15

Du behöver några speciella verktyg för att göra ersätter chocker på din Chevrolet Astro lättare för dig, men de pengar du kan spara på arbetskostnader genom att göra det själv kommer att gynna dig. De flesta kvalitet eftermarknads chocker kommer med en livstidsgaranti, precis som installationscentra annonsera (men de tar betalt arbete för att installera dem). Så om du kan bestämma hur man gör det, så kan du byta ut chocker på din Astro i framtiden gratis.

Instruktioner

Hur Byt främre stötdämpare i en Chevrolet Astro

1 Parkera Astro på en plan asfalterad yta och dra åt handbromsen. Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken. Bryt muttrarna löst på båda framdäcken med hjälp av brytaren bar och en socket.

2 Lyft den främre delen av Astro, en sida i taget, med ordet jack och placera en pallbock under varje främre ramen järnväg. Ta bort muttrarna och däck.

3 Ta bort den vänstra (förarsidan) inre hjulhuset stänkskydd för att få bättre tillgång till stötdämparen. Spraya övre chock stammen och mutter med spray smörjmedel och tillåta det lite tid (några minuter) för att dra. Spraya även botten chock fästbultar.

4 Ta bort den övre stötfästmutter från stammen av chocken. Använd en spärrnyckel på muttern medan du håller hex-head stam med en låda fast nyckel. Du kan behöva lossa muttern först med en box-nyckel och håll stammen med ett par skruvstäd grepp tång, men växla till spärrnyckel för att snabba upp saker och ting. Ta bort muttern, brickan och bussningen från stammen.

5 Ta bort de två nedre stöt bultar med spärr och en socket. Om du behöver komma under Astro, sätta dina skyddsglasögon på först. Krypa under på en ranka om du har en. Muttrarna för lägre stötbultarna kommer att finnas kvar på den nedre styrarmen. Dra chocken av chock tornet i den nedre styrarmen. Du kan behöva komprimera den för att få ut det.

6 Placera den nedre brickan och bussningen på den nya chock och sätt in den i chock tornet upp genom lägre kontrollgruppen. Med stammen av chock genom den övre chock mount, placera bussningen, bricka, och muttern på stammen av chocken. Dra den övre stötfästmutter med en spärrnyckel medan du håller stammen med en låda fast nyckel. Byt inre baljan stänkskydd och ersätta hjul och muttrarna. Dra åt muttrarna flush till navet.

7 Byt ut lägre stöt bultar och dra åt med spärr och en socket. Byt inre baljan stänkskydd och ersätta hjul och muttrarna. Dra åt muttrarna flush till navet.

8 Upprepa steg 3 till steg 7 på höger sida stötdämparen. Sänk Astro när du är färdig och dra åt muttrarna med den justerbara momentnyckel inställd på 100 foot-pounds och ett uttag. Släpp parkeringsbromsen och ta bort hjulet chock.

.Hur Man byter stötdämpare i en Chevrolet Astro

9 Parkera Astro på en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock framför ett av framhjulen. Bryt muttrarna löst på bakdäcken använder breaker bar och en socket.

10 Lyft den bakre delen av Astro, en sida i taget, med ordet jack och placera jack står under bakaxeln, men bort från de lägre stöt fästen placerade på axeln. Lyft golv domkraft platta att kontakta den bakre differentialen av Astro van utan att ta vikten från domkraften. Ta bort muttrarna och däck. Spraya övre och nedre stöt bultar med smörjmedel och sätta på skyddsglasögon.

11 Börja med vänster (förarsidan) bak chock. Ta bort den övre stötfästmutter från bulten med hjälp av Ratchet och uttag på muttern och en låda fast nyckel för att hålla skruvhuvudet. Ta bort muttern och lämna bulten i kontakt med ramen. Ta bort den nedre stötfästmutter på samma sätt som den övre. Demontera bulten från den nedre chock mount. Strike det med hammaren om du behöver och använda stansen vid behov. Dra chocken bort från övre chock bulten.

12 Installera toppen av den nya chock på den övre stötbulten och ersätta och dra åt muttern. Byt lägre chock bulten genom chock montera och genom det nedre hålet på chocken. Du kan behöva komprimera chocken att få det på. Byt ut muttern på nedre stötbulten och dra åt. Byt ut däck och muttrarna och dra åt muttrarna flush till navet.

13 Upprepa steg 3 och 4 för den högra stötdämparen. Du kommer att märka chocken vinkeln är annorlunda för den högra sidan, men förfarandet för att ta bort och ersätta den är densamma.

14 Sänk Astro när du är klar och dra åt muttrarna med den justerbara momentnyckel inställd på 100 foot-pounds och ett uttag. Släpp parkeringsbromsen och ta bort hjulet chock.