Rengöring HDTV plasmaskärmar

June 20

Rengöring HDTV plasmaskärmar

Ta bort damm

Damm kommer att samlas på en TV-skärm. För att ta bort den regelbundet och säkert, med en torr, mjuk trasa. Även en pappershandduk kommer att göra om ytan av handduken är mjuk - vill du inte att repa skärmen när du borstar bort dammet. Applicera inte för mycket tryck, eftersom målet är att borsta dammet från skärmen mot torka bort det. Om du vill vara extra försiktig, använd en burk tryckluft för att blåsa bort damm från skärmen.

Ta bort fingeravtryck

Om efter att ta bort damm du ser fingeravtryck eller andra fläckar med en fuktig, mjuk trasa. Återigen, vara noga med att inte använda för mycket tryck. HDTV plasmaskärmar är ömtåliga, högteknologiska delar av utrustning.

ta bort Grime

Om din HDTV plasmaskärm inte dammas eller avlägsnas av fingeravtryck regelbundet kan en smuts eller film utvecklas på skärmen. Ta bort den med hjälp av en speciell plasmaskärm specifika rengöringsmedel som Klear Screen. Innan du använder någon rengöringsmedel, blåsa dammet från skärmen med konserverad luft. Spraya sedan renare lätt över hela skärmen. Torka försiktigt bort det med en mikrofiberduk. Gå upp och ner på skärmen uppifrån och ned, med början vid den vänstra sidan av skärmen och flytta över till den högra sidan. Torka sedan över skärmen från vänster till höger med början längst upp på skärmen och flytta ner till botten.

Vad du inte ska göra

Använd inte fönsterputs på en plasmaskärm. Om din HDTV plasmaskärm har en antireflexbeläggning, läsa manualen för att se till att renare du köper (vid behov) inte kommer att skada beläggningen. Ammoniak kommer att orsaka skador, så var medveten om ingredienserna i renare du väljer.