Hur man justerar strålkastarna på en 1988 Toyota Corolla

January 27

Hur man justerar strålkastarna på en 1988 Toyota Corolla


Toyota Corolla har länge varit ett populärt familj sedan. Oavsett om du äger en 1988 eller en 2008 års modell, ett jobb som du bör göra en gång om året är inspektera och justera strålkastarna. Lyckligtvis denna process är densamma för alla modeller och kräver lite mer än mätning, märkning och justering ett par skruvar. Det här jobbet är viktigt eftersom dina strålkastare är din primära försvar under mörkerkörning och hjälper dig se och andra ser dig.

Instruktioner

1 Mäta diametern på strålkastarens lins för att avgöra dess centrum. Mäta avståndet från marken upp till mittpunkten av strålkastarglas.

2 Kör din Corolla till en stor vägg och parkera om en fot framför den. Se till att det är 25 fot av utrymme att backa upp senare.

3 Överföra mätningarna till väggen och markera en punkt som representerar mittpunkten av varje lins med en bit krita.

4 Skär fyra tejpbitar, var 6 inches lång. Gör två tvär former och sätta dem framför varje strålkastare på väggen. I mitten av korsen ska sitta direkt över kritmärket.

5 Tillbaka Toyota Corolla upp 25 fot och slå på strålkastarna. Se hur strålarna faller på korset mål. Båda lamporna skulle falla 2 inches under de horisontella armar belyser marken framför dig när du kör. Passagerar ljus bör slå den vertikala armen, men förarsidan måste falla in i den undre högra kvadranten, 2 inches till höger om den vertikala armen. Detta stoppar ljuset från lysande direkt i mötande trafik.

6 Leta upp och justera justeringsskruvarna. Det finns två för varje lins och kan nås från framsidan av bilen. En är uppe i mitten, den andra på insidan centrum. helt enkelt använda en skruvmejsel för att justera dessa tills du ser ljuset träffar rätt plats på väggen.