Hur tar jag bort en BMW 320I Drivlina?

September 18

BMW 320I var basen sexcylindriga modell i serien bilar 3. 3-serie baserades på bakhjulsdrivna E36 plattform och gjordes från 1991 till 1998. Drivlinan är den axel som överför kraften från transmissionen till den bakre differentialen. Axeln använder kontinuerliga knutar för att tillåta bakaxeln att flyta på dess fjädring och röra sig oberoende av transmissionen. Om axeln blir skev eller skadad då det måste avlägsnas för att ersättas. Försök inte att reparera axeln, eftersom vridmomentet kommer att splittras någon svets du gör.

Instruktioner

1 Parkera 320 någonstans platt och ut i trafiken. Se till att nödbromsen dras innan du stänger bilen av. Jack upp alla fronten, och sedan lägre främre änden på pallbockar. Sedan jack upp den bakre änden, och stödja den på pallbockar, liksom.

2 Gå under 320 och hitta drivlinan. Leta efter ett metallrör som löper mellan transmissions bakre och den bakre differentialen. Röret kommer att ha två gummistövlar över de kontinuerliga knutar. Metallflänsen på botten av stövlar är vad förankrar drivlinan till de andra drivlinekomponenter.

3 Skjut domkraft under bilen och jack upp så det rör sändningssidan av drivlinan. Då, skruva isär de sex bultar som håller fast drivlinan till transmissionen. Lägg inte direkt under drivlinan om den faller utanför domkraft. Det är tyngre än den ser ut. Sänka den änden av drivlinan nedåt med bilen domkraft och sedan gå till differentialsidan.

4 Höj domkraft så att den stöder differential änden av drivlinan. Sedan unbolt han sex skruvar som håller fast drivlinan till den bakre differentialen. Använd domkraft för att sänka drivlinan nedåt. Dra ut drivlinan från under 320. Du kan sänka 320 av läktaren på denna punkt, men det kommer inte att vara körbar förrän drivlinan ersätts. Du kan driva bilen runt om du lossa nödbromsen, dock.