Olika typer av backspeglar

April 22

Olika typer av backspeglar


Backspeglar används av förare av bilar att observera områden bredvid och bakom dem utan att titta bakåt. Olika typer av backspeglar finns, med många alternativ. Dodge tillverkar en minibuss, 2011 Grand Caravan, som erbjuder tre olika speglar med många alternativ. Dessa alternativ ger föraren med många alternativ för säkerhet och bekvämlighet.

manuell Rearview

Olika typer av backspeglar

Vissa förare använder backspeglar för andra ändamål.

Denna grundläggande backspegeln levereras monterad vid centrum av insidan vindrutan. Den har en två-punktsvrid system som tillåter för både vertikal och horisontell justering. En dag / natt funktionen möjliggör manuell justering av spegeln för att minska bländning från strålkastarna på fordon bakom föraren. En liten spak under spegeln flyttas den till nattläge.

automatisk avbländning

En annan typ av backspegeln och en uppgradering till den manuella modellen är denna spegel. Det anpassar sig automatiskt till bländande strålkastare. Föraren aktiverar den här funktionen genom att trycka på en knapp på undersidan av spegeln. När aktiveras en lampa tänds till vänster om knappen. Instruktionsboken ger en varning inte att spraya rengöringsmedel direkt på spegeln, utan snarare att spraya på duk innan du torkar den ren.

utanför Speglar

2011 Dodge Grand Caravan Minivan är utrustad med två yttre speglar som ger bakre vyer för föraren. Dodge ger många alternativ för att förbättra spegelns användbarhet. En sådan funktion är en automatisk ljusreglering funktion styrs av insidan automatisk avbländning backspegeln. När knappen trycks för att aktivera backspegeln aktiverar också förarens ytterspegel. Dessa ytterbackspeglarna är ledade med tre lediga: normal, full fart framåt och full bakåt. De kan flyttas manuellt eller genom de valfria makt fällbara speglar. Instruktionsboken innehåller varningen att föremål ser mindre och längre bort än de verkligen är sett i ytterbackspeglarna. Energialternativ för förflyttning av speglarna är tillgängliga för föraren med fyra pilar för att indikera rörelseriktningen. Ett annat alternativ innebär ett förarsäte förvalt läge, alltså minnas förarens val för spegelrörelse. En annan funktion för ytterbackspeglarna innebär uppvärmda backspeglar att smälta frost och is. Ett sista alternativ, tilt spegel i omvänd, sänker automatiskt förarens ytterspegel när minibuss sätts i omvänd, alltså medhjälp föraren vid backning.