Hur man byter 1999 Chevy Tahoe bromsskivor

February 9

1999 Chevy Tahoe ersatte den gamla fullstor Chevy Blazer. Mindre än en Suburban, har Tahoe en främre skiva bromssystem och kan ha bakre skiva eller bakre trumbromsar. Vid byte av rotorerna, bör du också överväga att byta dynorna och service av bromsoket. Nya dynor skulle erbjuda en friktionskomposition för att para till ytan av den nya rotorn. Även bearbetning av rotorn kan vara ett alternativ för att avlägsna eventuella skev eller köra ut, ersätter rotorn rekommenderas.

Instruktioner

1 Ta bort 1/3 av bromsvätska från huvudcylindern med hjälp av en handpump. Var noga med handpumpen har aldrig använts på en petroleumbaserad produkt innan för att undvika kontaminering av bromsvätska; annars bromsfel kan förekomma. Kassera den gamla vätskan och ersätta huvudcylinderns cap.

2 Lyft framaxeln med hjälp av en domkraft och stödja Tahoe på pallbockar. stöder aldrig fordonet med en domkraft ensam. Ta bort de främre muttrarna med hjälp av en slagpistol och inverkan uttag, sedan ta bort hjulen.

3 Placera C-klämman över det yttre pad och tjocklek, och sedan dra åt för att komprimera bromsok kolv helt i hålet. Ta bort klämman.

4 Ta bromsok och fästet som en enhet om du ersätter dynorna. För att göra detta, monteringskonsolen bultar måste tas bort med en handnyckel eller Ratchet och uttag, då enheten måste tas bort från bromsskivan. Stötta bromsrotorn till suspensionen så att den inte hänger från bromsslangen och orsaka skador på den.

5 Ta rotorn. Om rotorn är rostiga eller korroderade till navet, spray penetrerande olja längs navet och hjul dubbar där rotorn och navet kompis, och det tar några minuter att dra. Sätt i de två 10-mm x 1,5 mm jack skruvar i den två små skruvhålen på navet ytan av rotorn, dra sedan åt dem växelvis ett par vänder varje användning av en spärr och en socket tills rotorn separerar från navet.

6 Rengör passytan på navet med hjälp av en smärgelduk för att avlägsna rost eller korrosion uppbyggd. Rengöra ytan och ventiler i den nya rotorn med en spray broms rent lösningsmedel för att ta bort rost förebyggande beläggning. Låt den lufttorka, eller använd en butik trasa för att torka torrt. Var noga med att spraya båda sidor.

7 Placera den nya rotorn på navet och bromsok montering över rotorn. Håll bromsok enheten på plats och passa bromsok fästet bultarna i sina respektive hål. Dra bromsok parentes med en momentnyckel och uttag till 110 fot pounds.

8 Byt ut hjul och muttrarna. Dra åt muttrarna till 130 fot pounds med hjälp av en momentnyckel och uttag. Upprepa proceduren för den andra sidan.

9 När hjulen ersätts på Tahoe och den sänks till marken, pumpa fotbromsen flera gånger tills den är fast. Kontrollera och justera nivån på bromsvätska i huvudcylindern. Fyll på bromsvätska vid behov.

Tips

  • Bakre rotorer på 1999 Tahoe anställa ett liknande förfarande, men de kan lägga till en grad av svårighet när man försöker ta bort rotorerna från den interna parkeringsbromsen sko ring. Om det behövs, byt ut skon ringen om skador på det inträffar när du tar bort rotor.For 3/4 ton eller dubbla bakre hjul Tahoes, ta bort den främre hjulnavet förlängning krävs innan isär bromsoket enheten. Använd en markör eller däck krita för att markera förhållandet av navet förlängning av navet, och ersätta den på samma sätt som vilken den togs bort. Detta kommer att förhindra navet kastet.