Hur man byter 1999 Ford Ranger krängningshämmaren Länkar

February 7

Stabilisatorn-bar länkar på en 1999 Ford Ranger ansluta ribban för resten av suspensionen. Syftet med krängningshämmaren är att minska krängning och chassi gungning i kurvor eller körning över ojämn terräng. De två länkar, som ligger en i vardera änden av stapeln, bidra till att minska dessa krafter. Länkarna är under enorm påfrestning i dessa situationer och kommer så småningom att slitas ut. Att ersätta dem är ett ganska enkelt jobb för alla med grundläggande fordonsreparations kompetens och ca 30 minuters fri tid på sina händer.

Instruktioner

1 Klättra under framsidan av Ranger och leta reda på krängningshämmaren. Baren körs sidledes tvärs över suspensionen och bultar på ramen genom två U-formade fästen. Länkarna är placerade vid vardera änden av krängningshämmaren.

2 Unbolt stabilisator-bar länk till vänster i rutan-nyckel set. Du behöver två nycklar, en för att hålla länken stadigt och en annan för att lossa fästmuttrarna. Dra den gamla länken för hand när du är klar.

3 Placera den nya stabilisatorn-bar länk på plats och skruva den till suspensionen och krängningshämmaren i baksidan av hur du tog bort den gamla.

4 Upprepa steg två och tre på den högra sidan. Klättra ut med dina verktyg och gamla länkar när du är klar. Förfoga över gamla länkar.