Hur man byter en traktordäck

May 9

Hur man byter en traktordäck


Traktorer är tunga hög dragfordon som kräver däck med högsta möjliga dragkraft. Om en traktor däck blir sliten, kan den glida och förlorar förmågan att röra sig massiva material. På grund av en traktorns vikt, kan ersättning av en traktordäck vara en svår uppgift. Du måste följa förfarande med största omsorg för att försäkra traktorn är säkra när de utför denna uppgift.

Instruktioner

Borttagning av traktordäck

1 Stabilisera traktorn. Har traktorn parkerad på en fast, helt plan yta såsom ett betonggolv. Använd tegel eller block för att stabilisera traktorn så att den inte kommer att rulla framåt, bakåt eller i sidled. Placera tegel eller block bakom bakhjulen och framför framhjulen.

2 Höja traktor med en tunga jack stöds av ett jack stativ för ökad höjd för att lyfta traktorn.

3 Tömma däcket med hjälp av ventilspindeln. Ventilskaftet är en metall skaftet på utsidan av däcket. Positionera ventilskaftet vid toppen och avlägsna ventilkärnan med hjälp av en ventilkärna borttagningsverktyg för att skruva av den. Använd klubba eller hammare för att driva ett däck sked i läppen av fälgen mellan däcket och fälgen när däcket är helt tömd. Lossa däckvulsten - kanten av däcket - från kanten precis tillräckligt så att tunga vulsten buster verktyg kan installeras.

4 Installera pärla buster verktyget enligt sina instruktioner. För in vulsten buster verktyget i vulsten och fälgen. Använd aa 1 1/4 "uttag och en halv" drivspärr att vrida skruvhuvudet och tvinga strängen bort av fälgen. Upprepa steg 3 och 4 på den inre däckvulsten och fälgen. Om pärlan har fastnat eller rostiga till kanten, använda två däck skedar att utnyttja och bänd pärla från fälgen. Med båda pärlor lossas från fälgen, smörja däckvulsten med däck smörjmedel hela vägen runt.

5 Positionera ventilhålet ovanpå. Kila de två däck strykjärn nära varandra inuti vulsten fälg på toppen. Bända vulsten över läppen av fälgen. Tryck ner på botten av däcket om pärlan inte ger tillräckligt slack att dras över kanten. Efter pärlan är över fälgkanten, ta en av de däck strykjärn ut och bända nästa del. Gradvis bända resten av pärla, men försök inte att dra ut för mycket på en gång eller pärlan kunde riva. Upprätthålla en konstant grepp över däck strykjärn så att de inte fjädra tillbaka och orsaka skador.

6 Sätt i två däck strykjärn och helt ta bort däcket från kanten av fälgen. Borsta och rengör kanten av skräp. Applicera ett tunt lager av rostskydds.

7 Ta bort röret från däcket när utomhus pärla kanten är helt över kanten. Greppa röret inuti vulsten vid botten och dra det utåt. Arbeta uppåt på endera sidan på samma gång.

8 Sätt däck strykjärn i pärlan och dra tills pärlan av däcket är helt över kanten.

Montering av nya däck

9 Smörja insidan sträng av de nya däcken. Positionera ventilhålet på botten av fälgen. Rulla insidan av däcket för att passa över fälgflänsen. Använd däck järnen för att ge pärlan några rum över fälgflänsar gör botten sist. När däcket är över, dra utanför vulsten över kanten för att ge utrymme för att placera röret igen.

10 Skjut ventilskaftet från röret in i ventilhålet i botten av däcket. Skruva på fälgen nöt att säkra ventilen. Skjut röret över flänsen av fälgen tills röret är inuti däcket. Vädra röret något. Skruva ventilfiske verktyget kärnskaftet. Ventil fiske verktyg kan du hitta ventilskaftet inuti däcket. Ta fälgen muttern.

11 Smörja utsidan pärla med smörjmedel. Skjut den yttre vulsten över fälgkanten, med början längst upp. När pärlan är över, dra på ventilen fiske verktyg för att få ventilskaftet genom ventilhålet. Ta bort ventilfiske verktyget.

12 Sänk traktorhjul till marken tills kanten är centrerad i däcket. Se till pärlorna och fälgen är i linje. Använd en blåsa mätare för att blåsa upp däcket och placera pärlorna till anpassning. Inte blåsa upp däcket efter 35 psi eller tillverkarens rekommendation. När kulorna sitter, ta bort ventilkärnan att tömma röret helt och åter blåsa upp däcket till tillverkarens specifikationer. Se till att stå åt sidan när blåsa. Det är farligt att stå direkt framför sido däckvulsten fel.