Avgassystem för Ford Probe som kommer att arbeta med Turbo

February 27

Ford Probe introducerades till konsumentmarknaden för 1988 års modell. Plattformen av detta fordon var baserad på Mazda G-plattformen, liksom 626 och MX-6 modeller. En 2,2 liters Mazda motor användes också i Probe, med en enda överliggande-cam (SOHC) design. En alternativ version av denna fyrcylindrig motor var tillgängliga, utrustad med en turboladdare. Turbo modeller kräver en mer kapabel avgassystem än icke-turbo modeller.

insugningsrör

Insugningsröret är ansvarig för att jämnt fördela den bränsle / luftblandningen i varje cylinder port för sondens motor. Eftersom just denna modell av Ford Probe är turboladdad, är den forcerade luft genom intaget mycket större än den hos en icke-turboladdad motor. Den packning i insugsröret är satt på plats mellan insugningsröret och cylinderblocket på motorn, vilket förhindrar luft eller bränsleblandningen från att läcka under drift. En läckande packning kommer att allvarligt bromsa den utmattade gasen, vilket orsakar en motor för att visa betydande förlust av prestanda. Ersätta den packning i insugsröret är billigt och enkelt, vilket garanterar att luftströmmen är i linje in i cylindrarna. Beck / Arnley bildelar tillverkar utbytesgrenröret packningar som uppfyller fabriksstandarder i den första generationen, turboladdade Ford Probe.

Avgasrör

Avgasgrenröret är en serie av rör som lämnar cylinderhuvuden för att samla avgaserna innan de lämnar genom den bakre ljuddämparen. Den ursprungliga avgasgrenrör på första generationens Ford Probe Turbo modeller blev strukturellt svag efter lång användning av motorn. Eftersom denna motor delade samma delar med några Mazda-modeller, det finns många alternativ i eftermarknads tillgänglighet för dessa avgasgrenrör. 1A Auto tillverkar och distribuerar en eftermarknad avgasgrenrör, tillverkad av gjutjärn och omgjorda i de områden där den ursprungliga grenrör var sårbar. De fyra-fläns, bolt-on design möjliggör snabb ersättning. Detta avgasgrenrör uppfyller fabriksstandarder, så ersätter fabriks rubriker med denna typ betyder inte andra delar behöver bytas också.

Ljuddämpare

Ljuddämparen eller ljuddämpare kan lägga till ett annorlunda utseende och ljud till den turboladdade Probe avgaser. Direkt fabrik ersättnings ljuddämpare är tillgängliga från en mängd olika tillverkare, medan många eftermarknaden, uppgraderbara alternativ är tillgängliga för prestandaförbättring. Eftermarknadsdelar distributörer som A'PEXi tillverkar full, bakre avgas kit som skruva dit på katalysatorer. Halsdukar avsedda för den turboladdade 2.2L motor som finns i den första generationen Ford Probe fungerar endast korrekt med denna motor. På samma sätt kommer ljuddämpare avsedda för andra typer Probe motor inte fungerar för den turboladdade motorn. En skillnad i ljudet omedelbart att märkas, medan prestanda genom varje växel kan öka endast marginellt. Även om detta och andra prestandaavgas ljuddämpare låter annorlunda i sitt utseende och funktionalitet av en fabrik ljuddämpare tillåter fastbultade konstruktionen denna del ska användas utan andra motordelar som behöver bytas ut.