Effekterna av etanol på Auto Motorer

June 15

Effekterna av etanol på Auto Motorer


Etanol är ett alkoholbränsle som är känt för att minska utsläppen vid användning i bilar. Sedan 1980 har många förare fyllt sina tankar med en 10 procent etanolblandning bränsle. Etanol höga oktantal innebär bättre motorns prestanda i moderna fordon. Etanol ger färre miles per gallon än bensin, men med en 10 procent blandning, är skillnaden försumbar.

Moderna Auto Motorer

Fordon som görs efter början av 1980-talet är utformade för att vara kompatibla med etanolblandade bränslen. De datoriserade kontrollerna i dagens bilar optimera prestanda för en motor med användning av etanol. När bensin med etanol eller andra tillsatser ersatte blyad gas i början av 1980-talet, det fanns vissa problem. Filter blev tilltäppta som inlåning från blyad bensin spolades ut ur bränslesystemet. Idag går detta problem uppstår inte. Många av de problem när det gäller etanol-blandning bränslen har historiskt sett skett i motorer som tillverkats på 1980-talet eller tidigare, eller kan hänföras till andra frågor fordons.

Hög etanolblandningar

Bränsleblandningar med högre än 10 procent etanol har en större chans att orsaka problem i dagens gemensamma fordonsmotorer. Flex bränslemotorer är konstruerade för att hantera upp till en E-85 blandning, som innehåller 85 procent etanol och 15 procent bensin. De flesta stater har åtminstone några bensinstationer där E-85 är tillgänglig, men det är vanligast i Mellanvästern. Ras bilförare kan använda 100 procent etanol eller annan hög blandning, men bilens motor är speciellt utformad för innehåll med hög alkohol. En högre än 10 procent mix rekommenderas inte för ett fordon utan en flexbränslemotor. De som är osäkra bör kontrollera deras bilens manual för att ta reda på vad blandningar är acceptabla.

små motorer

Det finns en debatt om huruvida etanol är säker för små motorer som finns i gräsklippare, båtar eller skoter. Enligt Renewable Fuels Association, är etanol godkänd för användning i de flesta små motor maskiner, rapportering bra prestanda och inga fel. Men enligt en artikel 2008 av American Public Radios Marketplace, med hjälp av en alkohol-blandning bränsle med mer än 10 procent etanol orsakar små motorer för att bryta ner snabbt på grund av den höga värme av brinnande alkohol. Med ökningen av högre blandning bränsle vid bensinstationer, många konsumenter är inte medvetna om skillnaden mellan en E-10 eller E-20 blandning, särskilt om båda är tillgängliga vid pumpen. I slutändan är 10 procent bränsle (E-10) säkra för små motorer, men inte större blandningar.