Vad som görs under en insprutnings Service?

December 3

Vad som görs under en insprutnings Service?


Många fordonskomponenter har hävdat att utföra fantastiska saker för bilar. De flesta av dessa har kommit och gått, men man har stannat eftersom det har hållit upp till alla sina fordringar. Denna tjänst är känd som en Insprutnings service, också brukar kallas en trestegs eller bränsle Induktion Tjänst.

fördelar

Insprutnings tjänsten är utformad för att återställa fordonets bränsle körsträcka tillbaka till vad det var när fordonet var nytt genom att rensa ut de kolavlagringar som blockerar flödet av luft och bränsle. Det kommer att återställa en jämnare tomgång och en mycket jämnare acceleration. En bränsleinsprutnings tjänsten kan också förlänga livslängden på andra delar av bilen som den håller dem rena och fria från klibbiga kolavlagringar.

Behandla

Vad som görs under en insprutnings Service?

Inuti detta rör är miles per gallon-råna kol.

En bra mekaniker kan slutföra tjänsten ordentligt i cirka en timme. Han kommer att tillföra ett bränslesystem renare i bränsletanken, öppna intaget och skrubba spjällhuset med en lösning. Mekanikern kommer att köra en vakuumledning direkt in i insugningsröret på din bil. En långsam stadig dropp, som liknar en IV, kommer att strömma genom intag rengöring alla kolavlagringar från motorn. I vissa fall kommer det också att finnas en aerosolburk fäst till bränslefördelningsröret med en lösning utformad för att rengöra skenan.

Hur det fungerar

Vad som görs under en insprutnings Service?

Rena ventiler möjliggör ett jämnt flöde av luft och avgaser.

Den viktigaste komponenten i bränsleinsprutnings tjänsten är den dropp in i insugningsröret. Denna dropp innehåller en kemikalie som syftar till att lösa upp kolavlagringar i motorn och låta bilen för att bränna bort det. Denna kemikalie går genom intag, i Exhaust Gas Recirculation (EGR) system i ventilen tåget och slutligen bränns vid förbränning. Det enda ställe som dropp inte kan komma till är bränsleinsprutarna. I det fallet kan den bränsleinsprutare renare som tillsattes till tanken tar hand om injektorerna som aerosolen renare tar hand om bränslefördelningsröret.

Varför fungerar det

En bränsleinsprutnings tjänsten förbättrar prestanda och bränsleekonomi på många sätt. När det är varmt, är kol uppbyggd en klibbig substans som orsakar ventilerna inte öppnar exakt när de borde. Kol bygga upp begränsar också bränsleflödet, luft och avgaser. När allt är uppklarat, kommer bilen att utföra så nära ny som möjligt.

missuppfattningar

Vad som görs under en insprutnings Service?

En ren motor ger en lycklig bil och förare.

Många gånger människor antar att om bilen körs smidigt, inte behöver den här tjänsten. Bilens prestanda avtar långsamt över tiden, så att du kan användas för att den reducerade prestanda och kanske inte ens märker nedgången. Bränsleinsprutnings tjänsten håller bilen igång ordentligt. Det är lättare att förebygga uppbyggnaden om du har den här tjänsten gjort varje år, i stället för att försöka rensa upp många års insättningar.