Hur man byter en vattenpump på en 3.3L 1999 Dodge Caravan

July 11

Hur man byter en vattenpump på en 3.3L 1999 Dodge Caravan


1999 Dodge Caravan 3,3 liter är en flexifuel-motor, enligt Autozone och AA1Car. Vattenpumpen är aluminium, så förlängd livslängd frostskyddsmedel rekommenderas. Vattenpumpen behöver ändras om du hör lagren slipning eller om pumpen eller packning eller weephole läcker. Den weephole är under remskivan. Om du måste ta bort vattenpumpen av en annan anledning, och det behöver inte bytas ut, du fortfarande måste ändra O-ringspackningen.

Instruktioner

1 Stäng av motorn. Skjut drain pan under värmeelementet petcock. Ta bort kylarlocket, efter att se till att motorn är kall. Öppna petcock och låta kylvätskan rinna. Om kylvätskan är ren och mindre än fem år gamla, kan du återanvända det.

2 Placera lämpligt uttag på bulten i mitten av spännaren. Skjut spännaren mot motorn för att lossa spänningen på remmen. Lyft av remmen från remskivorna.

3 Jack upp den främre delen av fordonet med hjälp av domkraft. Placera domkraften under fordonets ram och sänk domkraften. Ta bort höger framhjul, med hjälp av rörtång. Ta bort den nedre fender sköld, med hjälp av lämpligt uttag eller skiftnyckel.

4 Avlägsna vattnet remskiva, med användning av den lämpliga uttag. Ta bort de fem vattenpumpen bultar, med hjälp av lämpliga uttag eller skiftnyckel, dra sedan pumpen av motorn. Rengöra packningen monteringsytan på motorn. Om du återanvänder pumpen, rengör packningsmonteringsytan på pumpen. Kontrollera också vattenpumpen för skador som sprickor, läckor och grov-svarvning lager, innan man beslutar att återanvända det.

5 Sätt en ny O-ring i vattenspåret i vattenpumpen. Installera vattenpumpen. Med hjälp av momentnyckel, dra vattenpumpens fästbultar till 108 tum-pounds av vridmoment. Montera vatten remskiva och dra åt skruvarna till 20 foot-pounds av vridmoment.

6 Sätt tillbaka fender shield och hjulet. Dra åt muttrarna i ett korsvis till 95 foot-pounds av vridmoment. Route ormliknande bältet runt remskivorna, med början på vevaxelns remskiva. Följ remföringsdiagrammet, som ligger på fläkthöljet eller undersidan av huven, lämnar spännarremskivan till sist. Tryck spännarremskivan mot motorn och skjut remmen över remskivan. Frigöra remskivan försiktigt. Se till att bältet sitter ordentligt på alla remskivor.

7 Dra åt petcock på kylaren. Jack fordonet upp tillräckligt för att ta bort domkraften. Dra jack står från under fordonet. Sänk fordonet. Fyll kylaren med kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket. Starta fordonet och tillåta den att komma till arbetstemperaturen. Kontrollera om vattenläckor.