Hur Timing Lights fungerar?

May 11

Olika typer av tids Lights

Timing lampor finns i flera olika typer. De mycket low-end tids lamporna drivs av tändgnistan själv. Dessa lampor har två trådar. En har en klämma som klämmer till batteriet marken, och de övriga skären mellan fördelarlocket och tändkabeln. Denna typ använder en neonlampa, vilket inte är mycket ljus och måste användas i ett svagt upplyst område. Det är inte möjligt att använda detta ljus med många av dagens bilar på grund av direkta tändsystem.

DC-drivna timing ljus förstärker den 12-volts från bilens batteri för att driva en Xenon strobe glödlampa. Denna typ har en mycket ljus glödlampa, vilket gör den användbar även i solljus.

En tredje typ av timing ljus är AC-drivna ljus. Detta ljus är mycket lik den DC-drivna ljus med den enda skillnaden är strömkällan. AC-drivna lampor använder 110-volts vägguttag och måste vara ansluten till arbete.

Hur ett stroboskop verk

Ju bättre timing lamporna har tre trådar. Två av dessa trådar ansluter till bilbatteriet, och den tredje har en fjäderbelastad klämma som klämmer runt tändkabeln. Denna klämma plockar upp en svag induktiv elektrisk ström varje gång tändstifts bränder. Denna svaga strömmen är den trigger som förorsakar kretsarna i tidpunkt ljus för att ladda ur en högre ström till strobe glödlampa. Denna krets ökar 12-volts ström till många gånger att eftersom moderna timing tänder strobe glödlampa är en xenonlampa som kräver 1000 eller fler volt för att belysa. Dessa lampor är mycket snabb och kräver millisekunder för att belysa fullt ut med sin starkt vitt ljus.

Vad ett stroboskop Does

Timing belysningen fungerar genom att belysa inställningsmärkena på den harmoniska Balancer på framsidan av fordonets motor. Inställningsmärkena är kalibrerade för att vara representativ för positionen för kolven i den första cylindern i motorn. 0-graders märke anger att kolven är i övre dödläget av dess slag. Anslutning tidpunkten ljusets induktiv pickup till tändkabeln för cylinder ett medger tidpunkten ljuset att blinka om tidpunkten märken och förhållandet mellan kolvläget och gnista som skall fastställas. Justering av läget för motorns distributör ändrar tändningsinställningen.