Hur man byter olja i en 2006 Beetle

July 4

Hur man byter olja i en 2006 Beetle


Byte av olja i 2006 Volkswagen New Beetle tar bara några minuter eftersom det är samma som att ändra olja i de flesta andra fordon. Den enda skillnaden är filtret. Filtret är innesluten i ett hus och du måste dra elementet ur huset. Du kommer bara att ta några extra minuter att inspektera och byta ut elementet.

Instruktioner

1 Öppna huven för tillträde till oljepåfyllningslocket. Påfyllningslocket kommer att ligga av ventilkåpor. Skruva den och placera den åt sidan.

2 Lyft bilen genom att placera en domkraft under den främre tvärbalk och höja den tillräckligt hög för att placera pallbockar under tvärbalken. Sänk bilen på jack läktaren.

3 Placera ett uppsamlingskärl under motor oljetråget den. Oljetråget är längst ned i motorn.

4 Skruva loss avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt all olja avloppet ut. Skruva pluggen tillbaka in i pannan. Dra åt med en hylsnyckel.

5 Unbolt lera sköld med en hylsnyckel. Det kommer att finnas fyra bultar att ångra. Dra skölden ned från fordonet. Detta kommer att ge tillgång till oljefiltret.

6 Leta upp oljefiltret av motorn. Skruva av avloppslocket med en tång. Låt all olja rinna ut i avloppet pan.

7 Driva en platt spets skruvmejsel upp in i filterhuset vidare till röd spets. Trycka tillbaka och sedan till sidan röd spets. Tillåta någon överflödig olja att rinna ut ur filterhuset.

8 Skruva den gamla aggregatet med en filternyckel. Dra filterenheten till marken. Dra i gummi o-ring från toppen av filtret. Dra ut det gamla filtret ur huset. Sätt i det nya filtret i behållaren. Skjut O-ringen i över filtret. Tryck in den i djup så att den röda spetsen kommer att låsa på plats.

9 Dra åt aggregatet tillbaka på motorn. Dra åt för hand. Inte skiftnyckel skärpa eftersom detta kommer att gängorna på motorn och filterhuset. Skruva avloppslocket till botten.

10 Bolt sköld tillbaka under bilen med en hylsnyckel. Se till att alla fyra skruvar är åtdragna.

11 Lyft bilen med domkraften att dra jack står ut från under bilen. Sänk bilen till marken.

12 Pour fem liter av 5W-40 syntetisk motorolja i till motorn. Dra ut oljestickan ut ur röret och torka av den med en ny trasa. Sätt i oljestickan tillbaka in i röret och dra tillbaka ut. Se till att olje stannar på hela på mätstickan. Om inte hälla olja i motorn i hälften qt. intervall och kontrollera nivån igen.

13 Starta bilen och låta den gå på tomgång i fem minuter. Vända bilen och kontrollera nivån igen. Fyll på olja vid behov.

14 Skriv miles och datum på ett papper. Detta kommer att bidra till att hålla jämna steg med oljebytesintervall.

Tips

  • Köp filtret och syntetisk motorolja på alla lokala bildelar butik.
  • Kontakta en återvinningsföretag för omhändertagande av använd motorolja.