Hur vill kolla Transmission Fluid på en Ford

August 5

Hur vill kolla Transmission Fluid på en Ford


Automatisk växellåda vätska i din Ford fordon är en viktig komponent för att hålla din överföring smidigt och effektivt. Fluiden, vanligtvis kallas ATF, ger smörjning för växlarna och komponenter i kraftöverföringen, vilket garanterar fordonet körs korrekt. Kontroll av transmissionsolja i din Ford är en enkel uppgift - vem som helst kan göra det. Det är mycket viktigt att kontrollera din Fords ATF varje gång du kontrollerar din vanliga motorolja.

Instruktioner

1 Kör Ford fordon i flera minuter innan du kontrollerar sändningsvätskenivån. Kontroll av vätska vid driftstemperatur är idealisk för att säkerställa rätt mått. Placera fordonet i "park" på en nivå område.

2 Öppna huven på Ford och lokalisera den automatiska transmissionsolja mätstickan. Mätstickan är märkt "ATF" och rödfärgat. ATF mätstickan finns på förarsidan av Ford.

3 Avlägsna mätstickan och torka av den med en ren trasa. Byt ut oljestickan, se till att det är helt i behållaren för att säkerställa en korrekt behandling. Ta ur oljestickan en gång och läsa ATF mätningen på mätstickan. Vätskan är färgad ljust röd eller grön, beroende på vilken modell av din Ford, och är synligt på oljestickan. Du kommer att märka två rader: "full" och "lägga till." Vätskan kommer att läsa någonstans mellan dessa linjer. Om det är under "add" linje, lägga vätska omedelbart.

4 Använd en tratt att hälla den lämpliga mängden av vätska in i oljesticksröret. Kontrollera nivån igen; upprepa denna process tills vätskan läser en acceptabel mätning.