Hur man använder digitala potentiometrar

July 26

Hur man använder digitala potentiometrar


En digital potentiometer fungerar på samma sätt som en analog potentiometer. Den innehåller två ändhylsor och en rörlig torkare som ändrar mängden motstånd. Emellertid den digitala potentiometern innehåller också stiften som används för att styra positionen för torkar - i motsats till en analog knopp eller ratt. Det vanligaste sättet att koppla en digital potentiometer är att ansluta den ena änden terminal till kretsens jord och anslut den andra änden terminalen och torkare mellan en kraftkälla och en utgångskomponent, såsom en lysdiod (LED). Eftersom digitala potentiometrar varierar i komplexitet, är det bäst att lära strategi för att börja med en grundläggande digital potentiometer som kräver minimalt anslutningar.

Instruktioner

Att bygga Circuit

1 Leta stiftet märkt "Vdd" på AD5220, med hjälp av databladet. Anslut "Vdd" till fem-volts energikälla.

2 Hitta AD5220 stiftet märkt "GND" och anslut den till kretsens jord.

3 Anslut anoden (längre ben) av en LED till AD5220 stiftet märkt "W1" och anslut katoden (kortare ben) av LED till kretsens jord.

4 Fäst en bygel tråd från fem-voltskällan till AD5220 stiftet märkt "A1".

5 Fäst AD5220 stiftet märkt "CS" till kretsens jord.

6 Skarvas ihop ett ben hos en 10000 resistor till fem-voltskälla och det andra benet till en bygel. Anslut den andra änden av bygeln till AD5220 stiftet märkt "UD."

7 Gå med ena benet av en 10.000 motstånd till fem-voltskällan och anslut den andra benet till AD5220 stiftet märkt "CLK". Ansluta en bygel till förbindningspunkten mellan resistorn och "CLK" pin. Lämna den andra änden av bygeln gratis.

Rörelse Digital potentiometer

8 På strömmen till kretsen. Lysdioden kan vara tänd, eftersom potentiometern kan ställas in halvvägs.

9 Tryck den fria änden av bygeln, nära "CLK" till kretsens jord och lyft tråden. Denna rörelse liknar att trycka på en tryckknapp. Upprepa detta flera gånger.

10 Observera förändringen i lysdioden. Det kommer att bli ljusare när CLK-bygeln rörelse upprepas. Den "UD" stift är satt till en logisk "hög" för "upp" riktning, vilket innebär att torkar går mot terminal "A1". Detta minskar motståndet mellan "W1" och "A1", vilket ökar strömmen i lysdioden.

11 Ta bort bygeln kabeln från "UD" stift och anslut den till kretsens jord. Den "UD" stift är nu inställd "låg" för "ner" -läge.

12 Tryck på CLK-bygeln till jord, upprepade gånger. Lysdioden blir svagare eftersom motståndet ökar, mellan "W1" och "A1" och den nuvarande kommer att lysdioden kommer att minska.

Tips

  • Jumper trådar simulera tryckknapp åtgärder. Om tryckknappar finns, kan de placeras i kretsen. Vissa AD5220 stift kan ha en linje över toppen av etiketten på databladet. Dessa är samma stift som nämns i denna tutorial. Digitala potentiometrar verka på de digitala spänningsnivåer 5-volt och 0-volt. Dessa två nivåer är även hänvisad till som "hög" och "låg", respektive.
  • Lämna inte lysdioden på dess ljusaste inställningen för lång. Hög ström kan skada den. Om lysdioden lyser en annan färg eller blir varm, omedelbart koppla bort strömmen.