Nikon D40x fototips

December 10

Nikon D40x fototips


Nikon D40x Kameran har 10,2 megapixel, åtta variabla lägen program fotografering och 3D-färgmatrixmätning. Göra det mesta av kamerans funktioner innebär gräva i 139 sidor bruksanvisning. Några praktiska tips som att ta bättre porträtt, att få skarpare bilder och redigera oönskad information får de flesta D40x ägare vilka typer av bilder som de vill.

bättre Stående

Ut ur automatisk och använder D40: s förprogrammerade stående läge. Läget väljer automatiskt en bredare kamera öppning för att mjuka upp bakgrunden bakom porträttmotivet. Detta ger en professionell porträtt kvalitet till nästan alla bild. Ämnet stannar halskor medan området bakom motivet suddar, dra ögat till den skarpa porträttmotivet. De bästa resultaten kommer från att använda längre brännvidd med större öppningar.

Flash Utomhus

Håll Nikon D40x flash inställd på auto, även utomhus. De flesta amatörfotografer fotografera utomhus ämnen under ogynnsamma ljusförhållanden. Vanligtvis sitter solen antingen direkt overhead gjutning oönskade skuggor på motivet eller det står bakom motivet producerar strålningen och skapar en rad scen hög dynamik. Att hålla D40x snabb på auto hjälper till att eliminera några av de fula skuggor och underexponerade individer i samband med dåliga ljusförhållanden.

D-Lighting

En annan bra lösning för att skapa bättre bilder i dåliga ljusförhållanden är att använda kamerans inbyggda D-belysning. D-lighting ökar ljusstyrka och kontrastnivåer i en scen, lägga extra krut på annat platt, tråkiga bilder.

ISO-känslighet

Använd en låg ISO-känslighet rating för bilder med mindre brus. Vid användning i automatläge, använder D40x optimal bländare, slutartid och ISO-inställning för att skapa bilden. Manuellt ställa in en lägre ISO-inställning (D40x har en inställning på 100 minimum) resulterar i bilder med mindre brus eller vad filmkamera användare kallar "grain". Med hjälp av en lägre ISO-inställning kräver en stadig hand eller användning av ett stativ för att säkerställa skarpa, skaka fria bilder, men de resulterande bilderna har bättre detalj i högdagrar och skuggor och en allmänt bättre utseende skärpa.

Använda DX-objektiv

Nikons sortiment av mindre DSLR-kameror fungerar bäst med linser utformade för att användas med systemet. Några av de äldre, icke-DX autofokus Nikon objektiv kommer att fungera i vissa lägen på D40, men de kommer inte autofokus. Andra tillverkare som Tokina och Sigma gör också linser specifikt för Nikons mindre ram organ och dessa linser fungerar otroligt bra på D40.

ombord retuschering

D40x är utrustad med några inbyggda retuscheringsalternativ. Dessa alternativ kan korrigera röda ögon, ändra en bilds färgbalans och beskära en bild allt i kameran. Dessa icke-destruktiva redigeringar ändrar inte den ursprungliga bilden utan att skapa en ny bildfil och sparar filen till kamerans minneskort. Ombord retuschering är ett snabbt och enkelt sätt att skapa fantastiska bilder utan att först ladda ner bildfilerna till en dator.