Hur man installerar en AMC 360 i en Willys Pickup

February 12

Hur man installerar en AMC 360 i en Willys Pickup


Robust och genomsyrad av historia, Willys Jeep började tillverkas 1940, med Willys pickup infördes sju år senare. Fabrik utrustad med fyra- och sex-cylindriga motorer, var Willys Jeep fordon powered av modern standard. Designad för 1972 American Motors Corporation CJ-serien jeep fordon, är AMC 360 V8-motor ett gångbart alternativ för den som vill uppgradera en Willys pickup motor.

Instruktioner

motor Removal

1 Parkera trucken på ett jämnt plats, blockera framsidan och baksidan av bakhjulen, och växla transmissionen till neutralläge.

2 Spåra och kontur runt båda gångjärnen på motorhuven med ett vax penna och ta bort huven med en skiftnyckel.

3 Ta bort motoroljetråget plugg med en skiftnyckel och tappa ur oljan i ett oljetråg.

4 Ställ en hink under radiatorn, lossa dränerings petcock på botten av radiatorn med en tång, och dränera all kylvätska från motorn. Koppla bort alla motorslangklämmor med en spårskruvmejsel och dra slangarna från motorn, med händerna.

5 Ta bort batterikablarna och jordtrådar från starter och motorblocket med en skiftnyckel. Koppla loss motorkabelstammen kontakten med handen.

6 Ta bort fästbultarna från fläktkåpa, fläkt, kylare och vattenpump med lämpliga nycklar.

7 Ta bort den första delen av avgasröret i motorns avgasgrenrör och avgasröret den, med hjälp av en skiftnyckel.

8 Koppla bort bultarna från motorns svänghjul och bultarna som förbinder motorblocket till transmissionen med en skiftnyckel. Koppla ur drivaxeln från den bakre delen av transmissionen, med hjälp av en skiftnyckel. Stötta växellådan med en domkraft, ta bort bultarna från transmissionsfästet med en skiftnyckel och sänka överföringen till marken med domkraften.

9 Bolt en längd av kedjan till två öppna hål på motsatta sidor av motorblocket med en skiftnyckel, och fäst kedjan till en motor lyftanordning. Ta bort motorfäste bultar med en skiftnyckel och ta bort motorn från lastbilen med hjälp av lyftanordning.

motor~~POS=TRUNC installation~~POS=HEADCOMP

10 Bolt en motorfäste adapter fäste till varje motorfäste på lastbilen med hjälp av en skiftnyckel. Fäst 360 motorn till hissar, sänka motorn till Willys pickup motorrummet, och skruva fast motorfästet adaptrar till motorblocket med en skiftnyckel.

11 Installera en ny grenrör avgaspackning och avgasröret avsnittet matcha 360 avgasgrenrör till 360 motorn, med hjälp av en skiftnyckel.

12 Installera en överföring fäste, som matchar en ny växellåda kompatibel med 360 motor, för överföring monteringsbygeln på lastbilen med hjälp av en skiftnyckel. Lyfta den nya transmissionen på plats med domkraften och skruva transmissionen på plats med skiftnyckel. Bolt drivaxel för överföring.

13 Installera kylaren, fläkten och fläktkåpa, och fästa motorjordkablar och batterikablarna med en skiftnyckel.

14 Anslut en motorkabeladaptern till motorkabelpluggen och sätt i kontakten i lastbilen ledningsnätet.

15 Installera nya slangar motor, som är förenliga med 360 motor, med nya slangklämmor och en platt skruvmejsel. Fyll kylaren och motorn med ny kylvätska.

16 Rikta in vax blyertsmarkeringar dragna på insidan av huven upp med gångjärn och skruva kåpan till gångjärnen med en skiftnyckel.

17 Installera ett nytt oljefilter, säkra den handkraft plus ett halvt varv, och se till att oljetråget kontakten är ordentligt på plats innan du fyller vevhuset med ny motorolja.

Tips

  • Toppa kylaren med frostskydd efter att den nya motorn har grundligt värmas upp.