Hur man byter oljetråget packning i en Pontiac 1998 Grand Prix

June 17

Om du har en liten pöl av olja under din Pontiac 1998 Grand Prix på morgonen, är det dags att byta ut oljetråget packningen. Om packningen är tillåtet att läcka olja från oljetråget, kommer motorn konsekvent ta slut på olja. Som ett resultat kan motorn sönder och kostar tusentals att reparera. Grundläggande handverktyg är allt som behövs för att byta olja-pan packning, så det är inte nödvändigt att ta Pontiac till en återförsäljare eller garage för att få den reparerad.

Instruktioner

1 Kör Gran Prix på en uppsättning av front-end ramper och dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom bakhjulet för att säkra fordonet på ramperna.

2 Ta bort motoravtappningsplugg och tappa ur motoroljan i ett uppsamlingskärl. Byt avtappningspluggen när oljan rinner ut.

3 Ta bort skruvarna som håller fast oljetråget till motorblocket med en socket och ratchet.

4 Wedge en metallskrapa mellan oljetråget och motorblocket och vrid skrapan i sidled. Slutföra denna process som du skjuter skrapan runt oljetråget för att bryta RTV silikontätning.

5 Skjut oljetråget bakåt. Oljepumpen ligger inne i oljetråget. Pumpen gör att ta bort pannan svårt men det finns tillräckligt med utrymme för att ta bort pannan utan att lyfta motorn.

6 Skrapa gamla RTV packningsmaterial av motorblocket och sedan från oljetråget. Inspektera oljetråget för några bucklor eller sprickor. Om slutet av pannan som tätar mot motorblocket är skadad, använd en ny oljetråget.

7 Plats RTV silikon runt den tätande kanten av oljetråget. Placera oljetråget packning ovanpå RTV silikon och sedan placera en sträng av RTV-silikon på toppen av packningen.

8 Tumme dra åt oljetråget till motorblocket. Låt ca 15 minuter för RTV packning sealer att företaget upp.

9 Dra åt skruvarna med spärr. Börja med centrumbultar och korsa från sida till sida som du arbeta dig utåt.