Installera en lättat svänghjul på en luftkyld VW Engine

May 27

fördelar

Installera ett lättare svänghjul på en motor är en av de vanligaste metoderna för att minska rotationsmassa en motor, som är den vikt av de olika komponenterna som vänder när motorn är igång. Genom att minska vikten av svänghjulet, som snurrar på änden av veven och som finns i lager formen är relativt tung, kan motorn rev snabbare och högre samt producera mer kraft, som tidigare är "rånad" med vikten av svänghjulet.

köpa Svänghjul

Bra kvalitet billet aluminium svänghjul kan köpas från ett företag som gör VW prestanda delar som bugpack.com eller chirco.com.

Avlägsna Original Svänghjul

För att installera en lättare svänghjul, måste du ta bort motorn så att kopplingen kan nås och den gamla svänghjulet bort. Konsultera din manual för din specifika borttagning motor process. När du har motorn på ett stativ, ta bort kopplingen tryckplatta och skiva. Detta bör utsätta svänghjulet. Svänghjulet hålls på vevaxeln med en singe centrumbult. Denna bult hålls på med upp 250 Nm i vridmoment och är inte lätt att ta bort. För att ta bort det måste du först placera en svänghjulslåset från en av bultarna som höll kopplingen till en bult på motorblocket. Du kan också sätta två av kopplingsbultarna tillbaka på svänghjulet (utan koppling) och spänna en bit vinkeljärn mot de två bultarna.

Därefter satte en 36-mm-uttaget på centrumbulten och använd en lång breaker bar (två fot eller mer bör fungera) och bulten lossnar. Svänghjulet hålls i positioner med fyra pinnar som passar i hål på vevaxeln. Uppbära vikten hos svänghjulet, använda en bit av trä eller en klubba för att peka på svänghjulet av.

Installera Ljus Svänghjul

Installera en ny O-ring oljetätning i svänghjulet. Installationen är baksidan av borttagning. Du måste använda svänghjulet låset eller vinkeljärnet att spänna svänghjulet under åtdragningen. Se handboken och använda en momentnyckel för att dra åt centrumbulten till rätt inställning.

expert Insight

Medan en lätt svänghjul kan vara ett bra komplement till högpresterande luftkylda VW motor, kan också lätt av ett svänghjul gör en gata bil svårt att köra. Om bilen används främst på gatan, är det inte rekommenderat att gå mycket lättare än 11 ​​eller 12 lbs.