Hur Brake en motorcykel kedja

March 10

Byte motorcykel kedjor sällan kapas till exakt längd som krävs av din motorcykel, vilket underlättar behovet av att bryta kedjan till den nödvändiga längden. Även om detta kanske låter svårt, är det mycket enklare än det verkar, förutsatt att du har rätt utrustning. En speciell kedja-brytverktyget kommer att göra uppgiften mycket lättare, men vissa slipning kan behövas för att komma förbi de nitar som fäster kedjan länkens sidoplattor. Räkna med att spendera minst 15 minuter åstadkomma uppgiften.

Instruktioner

1 Lägg kedjan framför dig på en ren arbetsområdet. Räkna kedjans länkar, från vardera änden av kedjan, tills du har det exakta antalet länkar som krävs av din motorcykel. Nästa länk i linje kommer att brytas för att skära bort överskottet kedjan.

2 Slipa bort niten huvuden länkens sidoplåten, med hjälp av en vinkelslip. Lämnar endast nitens axel pressas in i sidoplattan.

3 Placera kedjan-brytverktyget över länkens sidoplåten. Centrera verktygets stift över den återstående delen av nitens axeln och dra tappen mot den. Skjut nitarna ur kedjelänk, med hjälp av kedjan-brytverktyget.

4 Dra sidoplattorna bort av kedjelänken att separera kedjan.

Tips

  • Se till motorcykelns ägare eller servicemanual för specifika krav kedjelängd. Denna information kan även lämnas av en etikett på motorcykelns svingarmen.
  • Läs kedjan-brytverktyget anvisningen noga innan detaljerade användarinstruktioner.