Typer av CDMA Mobiltelefoner

April 28

Typer av CDMA Mobiltelefoner


Mobil överföringsteknik har tagit nästa steg framåt med tillkomsten av code division multiple access (CDMA) nätverksteknik. Hittills har standardteknik som används av mobiltelefoner varit Global System for Mobile Communications (GSM), som baseras på tidsdelad multipelaccess (TDMA). TDMA förlitar sig på snabba växlar mellan nätanvändare (i detta fall, människor som talar på mobiltelefoner) för att tillåta ljudöverföring att passera över en kanal en användare åt gången. CDMA tillåter att flera signaler för att passera över en kanal på en gång, skapa större bandbredd, klarare ljud och snabbare överföring. Det finns flera CDMA mobiltelefoner nu.

HP Palm Pre 2

I december 2010 har Verizon Wireless meddelade en smart telefon med CDMA-tekniken. Men ännu inte finns att köpa HP Palm Pre 2 har funktioner som är gemensamma för smarta telefoner, som en slide-out QWERTY-tangentbord, pekskärm teknik och WiFi serviceförmåga. Dessutom använder det EV-DO teknologi, den senaste generationen av CDMA-nättjänst.

HTC Desire

US Cellular erbjuder en smart telefon med CDMA-nät teknik, HTC Desire. Fakturerades som en "kusin" av Nexus One smartphone har HTC Desire flera attraktiva funktioner förutom CDMA stöd. Till exempel har en hög upplösning skärm och använder HD-video. Telefonen använder också en optisk joystick och erbjuder WiFi kapacitet.

Samsung Fascinate Galaxy S

Verizon Wireless har kommit ut med Samsung Fascinate Galaxy S, en Android smartphone med CDMA-nät stöd. Den levereras med vanliga smarta telefonfunktioner som pekskärm, ett utdragbart tangentbord, kamera och WiFi kapacitet.

Förutbetalda telefoner

Förutom de senaste smarta telefonmodeller som nu erbjuds med CDMA-nät teknik, det finns också förbetalda mobila tjänsteleverantörer som erbjuder telefoner och planer med CDMA stöd. Till exempel, MetroPCS erbjuder CDMA-tekniken över hela sitt förbetalda nätverk, och det kommer också att överföra befintlig luren till MetroPCS för CDMA stöd. Leap Wireless erbjuder Cricket, med CDMA-teknik, för dess förutbetalda tjänster.