Hur identifiera Front End Alignment problem med däckslitage

February 20

Hur identifiera Front End Alignment problem med däckslitage


Det är lätt att kontrollera och diagnostisera dina däck för Front End inriktningsproblem med ett par metoder. Den första indikationen kan det finnas en anpassning problem är bilen inte kör smidigt och det verkar vara att dra eller drivande. Du kan behöva en främre hjulinställning och i så fall skulle det behöva göras så snart som möjligt för att förhindra ytterligare slitage eller kostsamma skador på bilen.

Instruktioner

Hur identifiera Front End Alignment problem med däckslitage

1 Hur identifiera Front End Alignment problem med däckslitage

Kontrollera om din bil driver åt sidan medan försiktigt släppa handtryck på ratten.

Var uppmärksam när bilen börjar dra åt vänster eller höger och vill bo i en rak linje. Detta är en mycket bra indikation du behöver en hjulinställning. Det bästa sättet att kontrollera din bil med denna metod är att köra långsamt rakt plan väg och släpper ratten för ett ögonblick. Om det driver kontinuerligt till vänster eller höger när du släpper hjulet sedan har det kontrolleras direkt för en främre hjulinställning. Inte riskera ytterligare skador som kan vara mycket dyrt om allt du behöver är en anpassning.

2 Hur identifiera Front End Alignment problem med däckslitage

Använd ett öre för att kontrollera slit slitna däck.

Ta en titt på nära håll på dina däck och använda ett öre för att mäta slitbanan. Placera öre i spåret mellan trappstegen med Lincolns huvudet upp och ner. Om du kan se upp i Lincolns huvud däcken är slitna och bör bytas direkt. Om du inte kan se toppen av huvudet då däcken är inte slitna. Vissa bil specialister tyder nu däckets slitbana Testet bör göras med en fjärdedel. När du placerar en fjärdedel upp och ned i ett spår och toppen av Washington huvud syns inte det är dags att byta dina däck. Detta förslag gäller mer för bilar som drivs i områden med mycket regn och snö orsakar tunga dragkraft. Du bör också kontrollera däcken regelbundet använder öre eller kvartalet metod särskilt om du är ständigt på väg. Med bra däck gör en stor skillnad i säker körning och bilens prestanda.

3 Hur identifiera Front End Alignment problem med däckslitage

Bilmekaniker kontrollera däck

Undersök slitbanan på dina däck genom att köra handen fram och tillbaka över slitbanan. Var försiktig när du utför denna metod på grund av eventuella exponerade stål bältade ledningar och skräp. Om ytterkanterna av framdäcken är mer slitna än de inre kanterna, eller vice versa, det är överdriven belastning på främre hjulupphängningen. Detta gör att hjulen att böja inne eller ute och en anpassning är nödvändig. Om dina däck ser taggiga i en riktning och smidig i en annan, detta kallas en "sågtandad" slitage mönster och kan orsaka snabb däckslitage. Om dessa mönster uttalas, måste du ha dina däck ut omedelbart. Ibland, om dina däck är inte så illa att de kan vridas bakåt. Fråga din inriktnings specialist för deras rekommendationer.

Tips

  • Provkör din bil efter att ha en inriktning gjort. En dålig anpassning kan också orsaka allvarliga skador på din bil. Om det inte kör ordentligt, ta den tillbaka till få dem rättade.