Hur man gör Glasfiber Subwoofer Stängsel för bilar

June 6

Hur man gör Glasfiber Subwoofer Stängsel för bilar


Lägga till en subwoofer till din bil kan du känna rytmen av musiken och höra låga basfrekvenser. Du kommer att skapa subwoofer hölje genom att bygga upp lager av glasfiber och harts som naturligt anpassar sig till de former och konturer bilen, en uppgift som är mycket svårare med ett annat material. Detta projekt använder relativt billiga produkter, nästan alla tillgängliga på din lokala järnaffär, så att du kan skapa en baslåda på en budget.

Instruktioner

Den bakre halvan

1 Ta allt från insidan av bakluckan och dammsug det.

2 Linje insidan av bakluckan med plastfolie, med hjälp av maskeringstejp för att hålla den på plats. Plasten bör vara så figursydda som möjligt efter alla kurvor och vinklar av bakluckan interiör.

3 Applicera ett lager aluminiumfolie till plastfolie, hålls på plats med spraylim. Detta skikt kommer att ge ännu mer skydd för bakluckan interiör. Använd maskeringstejp där folien lappar för att förhindra harts droppar från att hitta sin väg till din stam klädsel.

4 Skissa konturerna av önskad subwoofer rutan på aluminiumfolie med en markör. Detta kommer att utgöra en guide som du arbetar.

5 Riv glasfibermattan i 5-tums rutor. Det är bäst att göra fler rutor än du tror att du kommer att behöva; eventuella matrester kan sparas för framtida projekt.

6 Blanda en sats av glasfiber harts med katalysator enligt instruktionerna på flaskan. Se till att du lägger rätt mängd katalysator; för lite och hartset kommer inte att bota, för mycket och det kommer att bota mycket snabbt och blir sprött.

7 Pensla ett lager av katalyserad harts i konturerna av din subwoofer box, som sträcker sig förbi linjerna något.

8 Tryck glasfiber rutor i hartset, överlappande dem en aning, tills hela området är täckt. Förläng glasfiber något utanför linjerna, precis som du gjorde med hartset.

9 Knacka mer harts i glasfiber med pensel. Knacka hjälper att mera fullständigt mätta hartset, samt att reda ut eventuella inneslutna luftbubblor. Luftbubblor i hög grad försvaga glasfiber, så se till att du får dem alla ut.

10 Lägga ytterligare tre skikt av glasfiber torg och harts på samma sätt.

11 Låt glasfiber torka tills det härdar helt ta bort den från stammen. Ta bort eventuella kvarvarande folie och plast vid denna tidpunkt.

12 Trimma kanterna längs markeringslinjen med hjälp av ett roterande verktyg med ett skärblad.

13 Borra ett litet hål nära botten genom vilken du kommer så småningom att passera ledningar.

Inrikesministeriet och främre delen

14 Sätt subwoofer framsidan nedåt på ett ark av MDF.

15 Rita en cirkel storleken på subbasens diameter på MDF, sedan mäta ut en tum och rita en andra cirkel. Detta kommer att skapa en högtalare ring som är en tum bred hela vägen runt.

16 Klipp ut högtalar ring som du har ritat på MDF.

17 Skär ut fyra 1-tums remsor av MDF att bilda ben.

18 Limma benen till högtalaren ringen, som bildar ett bord. Du kommer förmodligen vill att din subwoofer ska placeras i en vinkel, så skär de främre benen något kortare så att ringen lutar åt ett håll.

19 Limma högtalare ring "tabell" i glasfiber bas.

20 Drapera en bit fleece över hela subwoofer rutan.

21 Staple ullen tätt över högtalar ringen, sedan sträcka ut den över sidorna av subwoofer rutan och limma den på plats. Håll fleece så platt som möjligt när du limma den ner.

22 Klipp bort överflödigt fleece när den limmas ner. Trimma ullen ut ur den öppna högtalaren ringen också.

23 Blanda en liten sats av glasfiber harts och katalysator.

24 Borsta den katalyserade hartset på fleece. Låt den torka ordentligt.

25 Blanda en ny sats av harts och katalysator och borsta några på den härdade fleece.

26 Applicera tre lager av glasfiber fyrkanter, omslags dem in i den öppna högtalaren hålet och runt sidorna för att fästa den främre halvan till baksidan. Göra det möjligt för fiberglas för att härda fullständigt.

27 Sand ytan av subwoofer rutan slät.

28 Sätt subwoofer rutan tillbaka i bagageutrymmet i sin ursprungliga position. När du gör det, sträng subwoofern ledningarna i hålet du borrade. Lådan ska stanna på plats eftersom den passar stammen konturer så väl; Om inte, använda varmt lim för att fästa den på plats.

29 Anslut subwoofern till ledningarna, placera den i hålet och skruva i rutan.

Tips

  • Skyddshandskar och kläder när du arbetar med glasfiber.
  • Använd skyddsglasögon och andningsskydd när slipning och kapning glasfiber.
  • Arbeta alltid i ett väl ventilerat utrymme.