Hur Cut Safety Glass

September 20

Hela delar av 20-talet, var bilfönster oftast gjorda av säkerhetsglas. Säkerhetsglas krossas vid nedslaget i stället för att bryta i stora bitar som vanligt glas. I en bilolycka, är det säkrare för glaset splittras än att bryta sig in i stora, kantiga bitar.

Idag är de flesta tillverkare gör bilfönster av härdat säkerhetsglas. Härdat säkerhetsglas kan inte skäras för hand utan att splittra det, men regelbunden säkerhetsglas kan lätt kapas. Här är hur.

Instruktioner

1 Håll bit plywood över området fönstret kommer att täcka. Använd markören för att spåra runt öppningen, och se till att lämna några centimeter för att möjliggöra för den del av glaset som passar in i gummipackningen.

2 Skär plywood längs den spårade linjen.

3 Montera plywood i öppningen för att säkerställa korrekt passform. Om det är för stor, kan du slipa plywood därefter. Om den är för liten, måste du upprepa steg 1 och 2.

4 Placera plywood ovanpå säkerhetsglas och spåra runt den. Vänd sedan glas över och spåra plywood igen, rada upp kurvorna på båda sidor.

5 Positionera fräsen över spårning så att dess vinklade ytan är parallell med ytan av säkerhetsglaset. Tryck ner ordentligt och skjut saxen ifrån dig. Fräsen ska göra en mild väsande ljud som det får glaset.

6 Fräsen kan bara klippa i raka linjer, så komma runt kurvor genom att skära flera raka linjer och bryta bitar av glas som du går.

7 Vänd glaset över och göra den andra sidan.

8 Tryck på varje sida av glaset med bollen på svansen slutet av kniven. Detta bör knäcka glaset längs den perforerade linjer, vilket innebär att endast plastmembranet intakt.

9 Droppa lösningsmedlet i sprickan att smälta membranet. Alternativt, droppa några tändvätska i sprickan och tända den. Plastmembranet smälter och du kan dra de skurna bitarna isär.

10 Sand kanterna av ett glas med den smärgelduk för att avlägsna ojämna ytor och stötar.

Tips

  • Köp en gammaldags skär --- de fortfarande göra det bästa jobbet! Överväg att använda tonade säkerhetsglas.
  • Försök inte att skära säkerhetsglas utan att spåra på båda sidor. Effekterna av refraktion gör det mycket svårt att skära exakt baserat på spårning på den andra sidan av glaset.