Detaljer om hur man byter en 2005 Chrysler Sebring Serpentine Belt

January 14

Detaljer om hur man byter en 2005 Chrysler Sebring Serpentine Belt


2005 Chrysler Sebring motorn går på en kombination av en serpentin bälte och en V-bältessystem, som arbetar tillsammans för att stänga av både motorn och de olika komponenterna i motorn. Medan traditionella ormliknande bälten kör motor plus alla ytterligare komponenter inom använder Sebring kilremmen att kontrollera tillbehör medan ormliknande bältet flyttar remmen och motorn. Ta bort och byta ormliknande bältet på en 2005 Chrysler Sebring kräver endast grundläggande verktyg och en kort tid, så att du kan få din bil tillbaka på vägen snabbt.

Instruktioner

1 Öppna huven på fordonet och lossa kablarna till batteriet. Använd skiftnyckel för att lossa muttrarna. Leta upp bandkonfiguration diagrammet på undersidan av huven, som visar dig vägen av serpentin bälte och V-rem, liksom placeringen av spännbulten som styr stramhet av serpentin bältessystem. Se det här diagrammet för ytterligare hjälp.

2 Hitta lämpliga uttag för bulten längs spännarremskivan och bifoga det till 3/8-tums spärrskaft. Placera insex över bulten på spännaren och tryck in den riktning som anges på konfigurationstabellen på huven på fordonet för att lossa spänningen på ormliknande bältet. Ta platt skruvmejsel för att ta bort Serpentine belt från spännarremskivan.

3 Ta bort den gamla remmen från remskivorna hela motorn. Se konfigurations diagram för rätta vägen för att installera den nya remmen. Arbetet bandet platt mot varandra remskiva och hålla saker ombonade som du dirigera den nya remmen genom de olika remskivorna. Placera den slutliga slinga över spännarremskivan och dra åt spännaren justerbulten tills bandet är tätt, med endast en liten mängd av spel i den.

4 Gör en slutlig visuell inspektion för att se till att bältet är installerat utan veck eller vridningar. Sätt tillbaka ledningarna till batteriet och dra åt anslutningsmuttrarna med skiftnyckeln. Starta fordonet och lyssna efter tecken på en felaktig installation, såsom skrikande om bandet är för löst och slirar eller slapping ljud om bältet har lossnat från en av rullarna. Justera vid behov och stäng huven.

Tips

  • Om av någon anledning bältet routing konfigurering diagram har tvättats bort eller på annat sätt saknas, kan du ladda ner en bruksanvisning direkt från Chrysler webbplats eller prata med din lokala Chrysler återförsäljaravtal.