Hur man gör en hemmagjord mobiltelefon laddare

August 12

Mobiltelefoner är användbara i de flesta ställen, men tyvärr laddare är inte. Om du ofta reser utanför området ett vägguttag eller domkraft, vet du att mobilen batteritid är aldrig tillräckligt länge. Lyckligtvis är det relativt lätt att göra en hemmagjord mobiltelefon laddare. Denna lilla, portabla enheter gör att du kan använda AA-batterier för att hålla telefonen laddad oavsett hur långt du avviker från ett eluttag.

Instruktioner

Att göra en laddare

1 Ta ut skruvarna din mobiltelefon laddare jack (den ände som ansluts till telefonen) med skruvmejsel. Om det inte finns några skruvar, pop laddaren jack öppen med en liten kniv. Målet är att exponera insidan av domkraft som innehåller de positiva och negativa ledningar.

2 Separera kontakten ur sladden. Gör detta genom att skära den positiva tråden och sedan den negativa kabeln. Slutprodukten ska vara rektangulärt uttag bogserade av två korta sektioner av exponerad tråd.

3 Löda exponerade trådar till trådarna i fyra AA-batteriladdare. Den exponerade cellen telefonjack anger vilken tråd är positiv och som är negativt. Löd den positiva kabeln från batteriladdaren till den positiva tråd av domkraften. löda då de negativa ledningarna på samma sätt.

4 Rescrew eller resnap locket mobiltelefon jack.

5 Sätt fyra AA-batterier i batteriladdaren. Anslut sedan kontakten i telefonen.

Tips

  • För illustrationer, kolla Youtube video i avsnittet nedan "referenser".
  • Se till att spänningen på batterihållaren motsvarar spänningskraven i telefonen (till exempel en telefon som kräver 5,6 volt behöver en 6-volts batterihållaren).