Hur man installerar en Headliner i en Chevy Nova

July 14

Hur man installerar en Headliner i en Chevy Nova


Chevy Nova gick en evolution, från starten som en muskel bil i början av 1960-talet och i slutet av 1970, tills dess svanesång som en ekonomi bil på 1980-talet. Alla Chevy Novas levereras som standard med en headliner.

När innertaket i Nova är lös eller skadad, kan det göra bilen ful liksom osäkert att köra genom att skapa en blind fläck i bakifrån. Beroende på modell år, kan Novas headliner vara antingen en båge-typ trasa eller en gjuten plast sort. Båda typerna kan beställas på Internet. Ersätta en skadad headliner med en ny och säkert köra din Chevy Nova i stil.

Instruktioner

1 Lossa takbelysning, solskydden och plast trim håller headliner på plats. Skruva loss några rosett stavar som kan suspenderingsmedel headliner från sidorna av taket. Ta stavarna från trasan slingor.

2 Ta bort den gamla headliner genom att försiktigt riva bort från taket, om det har limmats. Undvika att skada någon klämmorna i vilka headliner kan monteras.

3 Installera den nya headliner. Om headliner är en båge typ, sedan in fören stavar genom tyget öglorna på baksidan av innertaket och fäst stängerna på sidorna av taket. Montera innertaket i några snäpplåsen. Sätta tillbaka plastgjutning, solskydden och kupolen ljus.

Tips

  • Arbetet framifrån och bakåt när du installerar den nya headliner. Om det nya headliner slokar eller inte passa väl, applicera lim cement på baksidan för en fastare passform.