Vad som orsakar en bil till Stall under körning?

March 22

Motorer egentligen inte vill köra; det är i deras natur att bara sitta där som inerta klumpar av metall, tills vi lägga till precis rätt ingredienser, i precis rätt proportioner som bara rätt tid att göra dem springa. Om någon av dem är avstängd, även det minsta, kommer motorn att återgå till sitt naturliga tillstånd som en 700 pund Papperspress. Det finns bokstavligen tusentals skäl att detta kan hända; men om din motor bara upp och dör under körning, kan du spåra ner några av de troliga orsakerna enligt när den gör.

sensorer

Moderna bilar brukar stanna på grund av en sensor misslyckande. Alla sensorerna är viktiga, men vad som helst med "position" i namnet är kritisk. Den throttle-, crankshaft- och kamaxel-lägessensorer är tre att datorn bara inte kan kompensera för om de inte fungerar. Luftmasse sensorer är viktigt, särskilt på tomgång, eftersom de berättar motorn hur mycket luft kommer in. Om MAF är smutsig eller inte fungerar, kommer datorn att tro att det finns mindre luft kommer in än det finns. Som lätt skulle kunna kasta den i en "mager stall" innan syresensorer har en chans att tala om för datorn att det har gått snett. Manifold lufttryckssensorer är nästan lika viktigt, och lika viktigt i bilar som inte har MAF sensorer. Men TPS, CPS och MAF-sensorer är alltid primära misstänkta i topp.

vid tomgång

Tro det eller ej, tomgång är en av de svåraste sakerna en motor har att göra. På tomgång, motorer är mer känsliga för ens den minsta variation i luft, bränsle och gnista leverans. Ofta motorer som stall bara på tomgång göra det eftersom de får antingen för mycket luft, eller inte tillräckligt med bränsle. Läckande vakuumledningar och intag induktions delar är de klassiska misstänkta, men dessa dagar måste man ta hänsyn till avgasåterföring ventiler fastnat i öppet läge, och tomgångsreglerventiler gör samma sak. En IAC-ventilen är som en uppmätt luftläckage som motorn använder på tomgång. Om IAC har fastnat i öppet, blir motorn mer luft än det borde, och kan stanna på tomgång. Som nämnts, sensor misslyckanden är alltid misstänkt, men den här typen av fel kommer i allmänhet uppenbart som problem vid högre varvtal också.

Acceleration och retardation

Genom att trycka på gaspedalen innebär att öppna huvudspjällplattan, som introducerar mer luft in i motorn. Motorn måste svara genom att leverera mer bränsle och mer aggressiv gnista timing för att ställa in den. Massiva vakuumläckor kan orsaka motorstopp under acceleration, men oftare orsaken går tillbaka till ett fel i bränsletillförseln. Det innebär en dålig bränslepump eller regulator, eller en igensatt bränslefilter eller spridare. Dålig gas eller förorenat med kemikalier eller vatten är en annan möjlig orsak här. En svag tändsystem eller dålig tändning timing kommer också att orsaka motorstopp under acceleration. Kontrollera tändmodul, plug trådar och tändstift på en nyare bil. Ägare av äldre bilar med distributörer bör kontrollera för korrekt timing förväg. Motorstopp i retardation går nästan alltid tillbaka till antingen överskott bränsle eller inte tillräckligt med luft - särskilt när de åtföljs av en backfire. Kontrollera att du är IAC öppna och inte igensatt med kol och skräp.

Kryssning

Plötslig blockering i kryssningsförhållanden är vanligtvis elektrisk natur. Luft- och bränsleskador i allmänhet få fordonet att stiga och avhopp i strömmen innan kört; elektriska eller sensor fel kommer att döda en motor direkt, även om det redan vid marschfart. Två ofta förbises orsaker är dåliga motorjordanslutningar och överhettningständspolar. En inte spole blir mycket varm i konsekvent användning. Varmare det blir, desto mer motstår elektricitet, och sedan desto varmare blir det. Om bilen går bra i några minuter, och sedan börjar agerar upp när du tänker på motorvägen, ta tändspolen eller spolarna. De bör inte sizzle när du sätter en droppe vatten på dem. Bränsletrycket fel kommer också att orsaka motorstopp i kryssning, men det är oftast mer gradvis - som att springa ut ur gas. Om du får plötsliga, slump bås enligt kryssning, kontrollera elsystemet först.