Vad är en mobiltelefon Carrier?

August 21

Du kanske har hört orden "mobiltelefon transportören", men inte förstått vad det innebär. Låt oss undersöka vad en cellulär bärare är genom att titta på olika typer av tillgängliga teletjänster.

Grund Definition: Mobiltelefon Carriers

Mobiltelefon bärare är mobiltelefon företag som tillhandahåller operatören mobiltelefonanvändare.

Olika typer av mobiltelefon transportörer: GSM Carrier

Den första typen är GSM (Global System for Mobile kommunikation) Carriers; dessa bärare använder ett SIM-kort i sina telefoner, som kan bytas mellan GSM-telefoner samtidigt behålla kundens telefonnummer. Exempel på GSM bärare inkluderar AT & T och T-Mobile.

Olika typer av mobiltelefon transportörer: CDMA transportörer

CDMA (Code Division Multiple Access) bärare bifoga en enda telefon till en användare. Om användare väljer att byta till en annan CDMA telefon, måste de kallar sin bärare och utföra en ESN (elektroniskt serienummer) Förändring. CDMA bärare inkluderar Verizon Wireless och Sprint Nextel.

Olika typer av mobiltelefon transportörer: Färdigt betalda Bärare

Dessa bärare ut en upfront avgift för tjänster, och antingen drivs av GSM eller CDMA transportörer själva, eller av tredje part som "piggyback" utanför de stora Carrier Networks.

Fördelarna med GSM Carrier Använd

GSM transportörer är känd som "Global Gold Standard" eftersom användarna kan enkelt byta ut sina GSM SIM-kort med kort från hela världen, så att de kan dra nytta av regionala samtalspriser.