Hur man bevarar bildäck

June 3

Hur man bevarar bildäck


Bildäck hålla bilen i kontakt med marken, vilket gör att manövrera rätt över vägen. Oavsett hur väl fordonet används, kan du inte köra det på ett säkert sätt utan väl underhållna däck. Ett skadat däck kan påverka bilens köregenskaper och skapa farliga körförhållanden. Efter däcktillverkarens rekommendationer och upprättande av servicescheman för dina däck kommer att hjälpa till att bevara dem.

Instruktioner

1 Rotera däcken enligt tillverkarens föreslagna tidsram. Medan däcken alla börjar med samma slitbanan, kan slitaget bli ojämn. I bilar med framhjulsdrift, framdäcken slits ut snabbare eftersom de gör den största delen av den rörliga, medan bakhjulen bara rulla längs med dem. Du kan jämna ut denna obalans vägslitage genom att rotera däcken var 10.000 miles, som lämpligen sammanfaller med var tredje oljebyte. Roterande däcken innebär att man går tillbaka däck, som har mindre slitage på framsidan. Rotera dem regelbundet kommer att bidra till att vägslitage är jämnt fördelad mellan alla fyra däcken. Dessutom har dina däck balanseras när rotera dem. En obalanserad Däcket kan inte sitta på marken på rätt sätt, vilket orsakar ojämn nötning som det gör kontakt med vägen.

2 Rikta in hjulen på bilen. Felaktig inriktning kommer att slitas ut däcken snabbare än något annat. Dina hjul kan få stötte ur läge med nästan vad som helst, inklusive att slå en trottoarkant, kör över en grop, eller bara genom normalt slitage.

Testa justeringen själv. Medan bilen rör sig med en långsam hastighet på en tom gata, ta händerna från ratten för ett ögonblick. Om bilen svänger åt sidan, då hjulen är ur läge. Om bilen har en stadig linje, då din inställning är i gott skick.

Fånga felaktig inriktning tidigt kommer att spara massor av pengar på däck. När du har kört bilen med feljusterade däck för en månad, kommer du att märka slitbanan på ytterkanterna av däcken har slitits ut avsevärt, medan resten av slitbanan förblir intakt. I grund och botten, när däcken inte är inriktade på rätt sätt, du kör på kanten av däck, som snabbt kommer att bära ut dem.

3 Kontrollera däcktrycket regelbundet för att se till att dina däck är ordentligt pumpade. Du hittar tillverkarens rekommendation för däcktrycket på sidan av däcken. Se till att alla fyra däck har ett jämnt tryck. Ojämnt tryck under inflation eller över inflationen kommer att orsaka onödigt slitage på däck med minst press eftersom det kommer att hålla mer kontakt med vägen än de andra däcken. Du behöver inte kontrollera däcktrycket varje gång du får gas, men kontrollera det en gång varannan vecka kommer att visa sig fördelaktigt.

4 Kontrollera däckytan för slitbanan slitage regelbundet. Bara ta en snabb promenad runt bilen varje gång du får gas för att säkerställa alla dina däck visas ordentligt pumpade och att slitaget på var och en är jämn. Om du inte verkligen kan få en bra känsla av slitbanan slitage genom visuell inspektion däcken, använd sedan "öre" -metoden. Sätt ett öre i däckets slitbana spåret. Om huvudet på framsidan av öre inte sjunker in i mönsterspår, är däcket utsliten och bör bytas ut.