Hur man ansluter en videokamera till en bärbar dator

April 6

Har du problem med att ansluta videokameran till din bärbara dator? Läs vidare för att ta reda på hur man får dessa två viktiga delar av utrustning för att kommunicera med varandra.

Instruktioner

1 Bestämma vilka typer av anslutningsportar du har på din videokamera och din bärbara dator. Deras handböcker bör innehålla denna information. De flesta Mini DV-kameror har en fyra-stifts FireWire-port, även om vissa videokameror har en USB-port i stället. Bärbara datorer kan ha antingen en USB-port eller en fyra-stifts FireWire-port.

2 Se till att du har rätt sladd för att ansluta digitalkameran och den bärbara datorn. Om du inte gör det, måste du köpa den. Det finns två typer av FireWire sladdar: en fyra stift och en sex-pin. FireWire sladdar är oftast fyra-pin-till-sex-pin eller fyra stift till fyra stift, men det finns också sex-pin-till-sex-pin kablar tillgängliga. Om kameran har en FireWire-port, men den bärbara datorn har bara en USB-port, måste du köpa en FireWire-port för din dator.

3 Kontrollera att du har en drivrutin för videokameran installerat på din bärbara dator. Om du inte gör det, måste du hitta en kopia och installera den. Föraren bör ha kommit med din videokamera; men om du inte har det eller inte kan hitta det, måste du göra en sökning på Internet för din kameramodell. Du bör kunna hitta den drivrutin du behöver.

4 Fäst kabeln till relevanta portar för att ansluta kameran till din bärbara dator. Om du har gjort det på rätt sätt och drivrutinen är installerad, bör du nu kunna utföra vad uppgifter du behöver.

Tips

  • De fyra-stiftsporten är liten och förekommer normalt i en bärbar dator. En fyra stift sladd ser ut som en triangel med en liten dopp i toppen. De sex-stiftsporten brukar finnas i stationära datorer och ser ut som en USB-port; är dock sex-stifts FireWire-port lite bredare och nästan går till en punkt.
  • Om du behöver köpa en FireWire-port för din dator, kan porten kosta någonstans mellan $ 40 och $ 60.
  • FireWire är också känd som IEEE 1394.
  • Det är inte möjligt att ansluta en USB-enhet till en FireWire-port, antingen direkt eller genom att använda en FireWire-till-USB-adapter. Men vissa företag ger en enhet som har två portar; en är en USB-port och den andra är en FireWire-port.