Varför Mobiltelefoner bör förbjudas under körning

June 15

Varför Mobiltelefoner bör förbjudas under körning


Många amerikanska delstater och städer fortsätter att förbjuda talar i en mobiltelefon under körning. Anledningen till sådana förbud är uppenbara - distraherade förare är mer benägna att vara inblandade i olyckor.

Studier

Ett flertal studier har visat att är precis lika farligt som rattonykterhet talar i en mobiltelefon under körning. Förare som talar på en mobiltelefon tenderar att svara långsammare, och är mycket mer sannolikt att orsaka en krasch.

Handhållna kontra handsfree

Även handsfree mobiltelefoner vanligtvis betraktas som säkrare än deras handhållna motsvarigheter, studier visar att inte kan vara fallet. Eftersom alla telefonsamtal kräver fortfarande fokuserad uppmärksamhet, handsfree-telefoner är inte mindre störande än handhållna telefoner.

textmeddelanden

Trots marknadsföringskampanjer, regeringsförbud och dess etikett som "nya rattfylleri," 37 procent av tonåring förare fortsätter att säga att de skickar och tar emot textmeddelanden under körning. De är avskräckas av studier som visar att textmeddelanden minskar förarens reaktionshastighet med upp till tre gånger.

Surfar på internet

Med mobiltelefon teknik snabbt framåt, är din mobiltelefon inte bara blir mer användbar, men också farligare. Nu är det inte bara en enkel konversation eller ett textmeddelande som kan distrahera förare: det är Youtube, Facebook och New York Times, alla konkurrerar med vägen för er uppmärksamhet.

Nuvarande Mobiltelefon Bans

Nitton stater förbjuda närvarande textmeddelanden under körning. Dessutom förbjuder sex stater talar i en telefon. Som studier fortsätter att visa farorna med distraherad körning, antalet tillstånd och städer som tillåter sådant beteende fortsätter att krympa.