Hur man kan anpassa en stereo 8 spelare

February 5

Infördes på 1960-talet i USA, förblev 8-spår populär förrän ljudkassetter tog fart på 1970-talet. De spelar kontinuerligt utan att behöva vända bandet. Den rörliga huvudet i 8-track spelare glider ofta ur läge. Ett tecken på detta problem är att höra två låtar som spelar samtidigt. Med tanke på de höga kostnaderna för 8-track reparation, är det vettigt att lära sig att göra mindre reparationer hemma. Justeringsskruven kan behöva dras åt eller lossas för att rätta till problemet.

Instruktioner

Hur man kan anpassa en stereo 8 spelare

1 Leta reda på skruven på huvudet av bandspelaren. De flesta 8-track spelare har en justeringsskruv på huvudet, även om vissa kan ha en skruv vid basen av huvudet också.

2 Dra åt skruven på huvudet av bandspelaren när du spelar en stereo 8. Var noga med att använda ett band som är i gott skick eftersom du kommer att behöva göra justeringen medan spåra problemet genom örat.

3 Lossa skruven om problemet kvarstår.

4 Sluta att justera skruven när den andra låten försvinner och bara en låt kan höras vid en tidpunkt.

5 Kontrollera vid basen av huvudet för en annan justerskruv om problemet kvarstår. Denna skruv kan behöva dras åt för att korrigera inriktningen.

6 Sluta att justera skruven när den andra låten försvinner och bara en låt kan höras vid en tidpunkt.

Tips

  • Använd en stereo 8 som saknar en plast hållarblocket för att minska risken av bandbrytning under det att den linje med varandra.