Hur man säljer en bil till en annan individ

July 24

Det är ett välkänt faktum att de flesta återförsäljare inte kommer att ge dig exakt vad din bil är värd om du försöker att sälja eller byta in det till dem. Det är av denna anledning som många bilägare väljer att sälja sin bil till en annan person, eftersom det tillåter dem att få en ansenlig mängd mer pengar än vad de skulle sälja den till en återförsäljare. Om du funderar på att sälja din bil, du förmodligen undrar exakt hur man säljer det till någon annan, och det är vad du kommer att ta reda på hur man gör här.

Instruktioner

1 Ta bilen till en lokal mekaniker och har den noggrant undersökas. Chansen finns, mekaniker hittar problem du kanske inte har erkänt, eller kommer att ge sin stämpel av godkännande på bilen. Oavsett, har bilen tittade på är viktigt eftersom det kan hjälpa dig att bestämma hur mycket du ska be för bilen.

2 Beställa en bil historia rapport. Denna rapport säger och potentiella köpare exakt historia av bilen, och kan vara ett sätt att bevisa att den potentiella köparen att bilen är värt att köpa. De flesta köpare idag leta efter en sådan rapport när de köper en bil, så se till att ha den till hands om de ber om det.

3 Gå till Kelley Blue Book: s hemsida och leta upp din bil. Du kommer att kunna hitta den ungefärliga värdet av fordonet genom att helt enkelt mata in grundläggande information om din bil till KBB. Bestämma hur mycket fordonet är värt i KBB kommer att hjälpa dig att räkna ut ett bra pris att ta betalt för bilen.

4 Tvätta och rengör bilen. Presentation räknas för en hel del när det gäller att sälja något, så gör din bil ser tilltalande för potentiella köpare genom tvättning och vaxning utsidan, och dammsugning interiören.

5 Bestäm hur mycket du vill ta betalt för bilen. En bra tumregel är att göra priset mindre än eller lika med det beräknade värdet i Kelley Blue Book.

6 Köp en försäljning skylt och sätta priset på bilen på det. Också skriva ner ditt hem / mobilnummer, e-postadress och vilket år / modell bilen är. Du kanske också vill inkludera antalet miles bilen har på det, eftersom detta kommer att berätta potentiella köpare en hel del om bilen.

7 Placera till salu skylt i bilens ytterdörren fönster och parkera bilen på en väl synlig del av din bostad. För maximal exponering, placera ett tecken i fönstret tillbaka.

8 Annonsera bilen i din lokaltidning och på nätet platsannonser webbplatser. Var noga med att tala om bilens starka punkter (såsom låg körsträcka, utmärkt skick) och, om du kan sätta en bild av bilen i annonsen. Som alltid, inkludera dina kontaktuppgifter så att potentiella köpare kan nå dig och ordna en visning.

9 Visa bilen för potentiella köpare och erbjuder en provkörning - men gå tillsammans med dem bara för att se till att de inte försöker något roligt. Innan vi visar bilen, bör du se till att det ser bra ut (om det var ett tag sedan du har tvättat den, gå tillbaka till steg 4 och göra det igen).

10 Besluta om betalningsform du acceptera när individen visar intresse av att köpa bilen. Många säljare spelar det säkert med en bankväxel eller kontanter, medan vissa är OK med att acceptera en personlig check.

11 Överför titeln och registrering till köparen. För information om hur man gör detta, kontrollera med din lokala DMV och följ instruktionerna. När du har slutfört betalningen och har överfört bilens titel och registrering, har du framgångsrikt sålt bilen till en annan individ.

Tips

  • Var inte rädd för att sänka bilens pris, men inte gå alltför låg. Ibland behöver du bara alltför hög pris för fordonet initialt, och för att sälja det, är det nödvändigt att prissätta det lite lägre.
  • Innan överföring av titeln och registrering, se till att betalningen är giltig. Medan de flesta köpare är ärlig, det är ibland en del som inte är så ärlig, och om du accepterar en personlig check för betalning, är det lämpligt att vänta tills det är rensas innan du officiellt underteckna bilen över till den andra personen.