Vad är negativt eget kapital på ett billån?

May 4

En person som köper en ny bil utan handpenning och finansierar det under många år kan sluta med negativt eget kapital.

Definition

Negativt eget kapital, även känd som upp och ned i ett lån, är när en person är skyldig mer på en bil lån än bilen är värd.

Hur man undviker

För att undvika negativt eget kapital, bör man ha en handpenning på minst 20 procent när man köper en ny bil. Dessutom kan finansiera fordon för mindre än tre år eller betala kontant att undvika negativt eget kapital på ett billån.

Lösning

En konsument som har negativt eget kapital kan betala mer än det lägsta belopp varje månad på auto lån för att eliminera negativt eget kapital.

Byta

Om ett fordon handlas i inom två till tre år och det finns en återstående två till tre år på lånet, kommer den negativa beloppet rullas in i nya billån. Detta kommer att lämna en person med negativt eget kapital i den nya bilen.

Olycka eller stöld

Negativt eget kapital påverkar också en person om en bil var på grund av en olycka eller stöld. För att undvika beroende på ett lån när en bil summeras av försäkringsbolaget, vissa banker erbjuder GAP skydd. Detta kommer att betala mellanskillnaden i lånet balans och det belopp som betalas av försäkringsbolaget.