Felsökning Buick förgasare

April 29

Buick, en division inom General Motors, utrustade sina bilar med Rochester förgasare fram till mitten av 1980-talet när bränsleinsprutning blev standardutrustning. Rochester förgasare var kända för att vara mycket tålig, men prestandaproblem, inklusive översvämningar och tvekan på acceleration, typiskt utvecklats från närvaron av främmande föremål inne i förgasaren eller från hack eller grader på packningsytorna. Det främmande föremålet ofta begränsad eller stört flottörerna och insugningsnålen och säten. Lyckligtvis, att testa för förekomst av sådana material är ganska enkel som tar bort dem.

Instruktioner

1 Ta bort förgasaren från motorn för att göra inspektionen lättare. Förgasaren är fäst vid den övre delen av insugningsröret med fyra muttrar. Ta bort muttrarna med en skiftnyckel och lyft förgasaren bort av grenröret. Se till att inte luta förgasaren som bensinen i förgasaren kommer spiller ut. Det är viktigt att denna bensin lämnas i förgasaren för att undersöka förekomsten av främmande material.

2 Ta bort förgasaren luft horn för att komma åt float skål. Lufthorn fungerar som ett lock över kroppen av förgasaren. Ta bort skruvarna som håller fast luft horn till förgasaren med en vanlig skruvmejsel lyft sedan luften horn från förgasaren.

3 Kontrollera bränsle inuti flyt skål för smuts, vatten eller andra föroreningar. Smuts kommer att avgöra till botten av flottören skål. Vatten, som väger mindre än bensin, kommer att visas som flytande cirklar. Närvaron av järnoxid kan bestämmas genom att föra en magnet genom bränsle i flyt skål, eftersom magneten kommer att locka den järnoxid. Om endera smuts, vatten eller andra föroreningar påträffas, häll bensin ur förgasaren.

4 Inspektera packningsytorna mellan luft horn och toppen av förgasaren kropp för tecken på små hack eller grader, vilket kan orsaka bränsle- och luftläckage, vilket resulterar i dålig prestanda. Smooth ner några hack eller grader med en fil.

5 Fyll förgasaren s float skål med färsk bensin, sedan sänka luft horn på toppen av förgasaren och dra åt luft Horns fästbultar med en vanlig skruvmejsel.

6 Sänka förgasaren på insugningsröret och installera förgasaren fyra muttrar med en skiftnyckel.