Hur man positionerar en parabolantenn

September 28

Så du vill veta hur man positionerar en parabolantenn? Även om det finns många fördelar med att äga en parabolantenn, det är en stor nackdel: skålen själv. Skålen måste möta söder, har inga träd eller ens lämnar mellan den och himlen, och måste anpassas till inom en tum av perfektion att få en stark signal. Den goda nyheten är inget av detta är omöjligt att göra, även för en nybörjare.

Instruktioner

1 Gå runt ditt hus med en kompass. Du kommer att behöva i allmänhet placera skålen i en sydlig riktning för att ta emot någon form av signal. Bestämma vilken ände av huset ligger söder. Generellt, om du bor på östkusten, kommer din maträtt behöver för att möta en smula sydväst, medan om du bor på västkusten, kommer den att behöva möta en smula sydost.

2 Bestäm bästa siktlinje för din maträtt. Det kan finnas absolut ingenting mellan skålen och södra stjärnhimlen. Om du installerar detta under vintern, kommer du behöver tänka på träd växer löv; vad som kan vara en fri sikt i dag skulle kunna blockeras av ett gäng blad sex månader från och med nu.

3 Installera skålen och satellitboxen enligt tillverkarens specifikationer.

4 Skicka din assistent upp på taket med en skiftnyckel. Din maträtt kommer att rotera på två sätt: vänster-höger och upp och ned. Lossa båda muttrarna, och har din assistent hålla skålen ordentligt.

5 Finjustera din maträtt. Med hjälp av fjärrkontrollen, in i huvudinställningsmenyn för din satellitboxen. Gå till signalstyrkan skärmen. Har din assistent justera skålen i mycket små steg (mindre än en halv tum i taget) tills du får en signalstyrka på minst 70, men helst över 80.