Hur du ändrar transmissionsolja i en Hyundai Accent

September 9

Transmissionsolja ska bytas var 30.000 miles, oavsett vad Hyundai bruksanvisningen säger. Ändra transmissionsolja är det enklaste sättet att bibehålla hälsan hos transmissionen. Fluiden smörjer de rörliga delarna i transmissionen. Det kommer att kosta dig runt $ 15 för att ändra vätskan själv och runt $ 100 på en bilmekaniker butik.

Instruktioner

1 Pop huven och ta bort oljestickan. Mätstickan ligger nära den bakre delen av motorn och har en ögla i toppen, vilket gör det lätt att ta bort. Placera oljestickan i en ren plats där det inte kan bli smutsig. Du vill inte att överföra några smutspartiklar i transmissionsolja. Ta bort mätsticka släpper trycket i transmissionsolja tanken och låter vätskan rinna snabbare.

2 Jack bilen upp 6 inches. Om du kan passa under bilen, behöver du inte lyfta den.

3 Gå under bilen och placera en kastrull under transmissionsvätskebehållaren för att fånga dräneringsvätskan.

4 Skruva bort avtappningspluggen på växellådans vätskebehållaren. Använd en hylsnyckel för att skruva klacken. Vätskan kommer att ta några minuter att helt tömma.

5 Skruva klacken tillbaka på transmissionsvätskebehållaren och rengöra någon överflödig vätska från runt klacken med en trasa.

6 Gå till huven och sätta en tratt på den plats där oljestickan var belägen.

7 Häll transmissionsolja i tratten. Se till tratten är ren och har inte använts med några andra fluider, såsom motorolja. Du bör använda SP-III transmissionsolja, som finns att köpa hos din återförsäljare. Hyundai Accent tar sju liter vätska.

8 Låt vätskan settle i fem minuter, och sedan lägga mätstickan i och dra ut den. Titta på vätskenivån i änden av mätstickan. Vätskan bör vara på högsta hash märke på slutet. Om den är låg, häll lite mer vätska och kontrollera oljestickan igen. Fyll inte tanken.

9 Stäng huven och registrera transmissionsolja förändring i en underhållsdagbok. Notera att ändra vätska igen 30.000 miles.