Hur man justerar strålkastarna på en 2008 Toyota Matrix

February 1

Hur man justerar strålkastarna på en 2008 Toyota Matrix


Den kompakta halvkombi Toyota Matrix är en kostnadseffektiv och bränslesnåla bilar som har tillverkats av Toyota företaget sedan 2003. En säkerhetsfunktion som kräver en viss uppmärksamhet varje år är strålkastarens inriktning. Korrekt justerade strålkastare skapa säkra natt körförhållanden som inte bara tillåter dig att se bra i mörker eller dimma situationer, men också tillåter mötande trafik för att se dig. Justera dem är en enkel gör-det-själv-projekt som inte kommer att ta mer än en halvtimme.

Instruktioner

1 Parkera din Matrix en fot framför en stor vägg med åtminstone 25 fot av utrymme bakom bilen. Vända bilen av och dra åt parkeringsbromsen.

2 Ta en mätning från marken upp till mitten av varje strålkastare linsen på Matrix. Överföra denna punkt på väggen med en bit krita. Använd sedan vissa band och skapa två tvär former, en för varje lins. Placera kors på väggen så att centrum av korset är direkt över kritmärket.

3 Säkerhetskopiera dina Toyota Matrix 25 fot och slå på strålkastarna. Lämna bilen på, men i parkeringsbromsen. Få ut och inspektera lamporna.

4 Jämför där ljusstrålarna träffar väggen runt tvär former. Helst båda strålarna ska landa 2 inches under de horisontella armarna skiner på marken direkt framför dig när du kör. På den vertikala axeln, bör passagerarsidan ljus landa rätt på armen. Förarsidan ljus bör vara 2 inches till höger så att inte få i ögonen på mötande förare.

5 Leta reda på justerskruvarna. En är längs upp i mitten på linsen och den andra längs innerkanten av linsen. Dessa är båda tillgängliga från framsidan av bilen. Använd en Philips skruvmejsel för att justera dem tills lamporna drabbade avsedda plats på väggen.