Tips för att blanda Bildelar Färger

August 29

Auto organ färg består av pigment, bindemedel och lösningsmedel. Billack kommer också i två former: emalj och lack. För gör-det-självare och / eller bil entusiast, gör din egen auto body paint jobb innefattar att blanda din egen färg. Om så är fallet, sedan hålla i minnet några tips som hjälper dig vid blandning auto organ färg.

verktyg

Som med alla andra gör-det-själv-projekt, blanda auto kroppsmålning kräver de rätta verktygen. De rätta verktygen, när det kommer till billack blandning inkluderar behållarna där färgen ska blandas och föremål som färgen ska blandas in, eller rörs. Härdat sodaglas skålar såsom de som gjorts av Pyrex kommer att hålla saker ren. Med hjälp av olika storlek skålar kommer att bidra med att mäta ut rätt mängd färg och primer som måste blandas. Slutligen, med hjälp av ett trä rörkäpp kommer också att hjälpa hålla rent.

Färger

Om du inte har blandat färg innan, att veta hur mycket färg av en färg måste blandas in i en färg av en annan färg för att göra färgen du önskar är inte alltid lätt. Prata med folk som säljer auto organ färg för att få några råd. Det finns också böcker och webbplatser där du kan ta reda på mer om vad blandningar kommer att göra valfri färg. Blandning små mängder av färgerna du har köpt kommer också att hjälpa dig att avgöra, i mindre skala, hur mycket färg att blanda för att få den färg du önskar.

arbetsyta

Arbetsytan där man blandar färgen måste vara väl ventilerad. Färg rök kan ha negativa effekter på hälsan. Ett garage eller verkstad med massor av luftcirkulation skulle vara perfekt. Även ytor som du inte vill få måla på, såsom golv, väggar, arbetsbänkar, möbler och liknande, bör täckas med tidningen eller plastfolie. Och bära kläder som du inte har något emot att få lite färg på.