Hur man säljer en bil i Massachusetts

April 22

För att sälja en bil i Massachusetts, behöver du en plan, de nödvändiga dokumenten och kunskap om de lagar som gäller för att sälja en bil. Detta gäller särskilt i Massachusetts på grund av statens starka konsumentskyddslagstiftningen. Här är hur man säljer en bil i Massachusetts.

Instruktioner

1 Förstå de juridiska skyldigheter du har när du säljer en bil i Massachusetts. Enligt Fordon garanti lag, måste du informera en köpare av någon känd säkerhet eller mekaniska problem bilen har. Det är bäst att ha en skriftlig förteckning över sådana problem. Dessutom, enligt citron Aid lag måste alla fordon som säljs i Massachusetts kunna passera den statliga kontrollen. Om en köpare har bilen kontrolleras inom 7 dagar efter försäljningen och det misslyckas, kan han lämna tillbaka den för en full återbetalning.

2 Har de nödvändiga dokumenten redo i förväg. Du kommer att behöva titeln till bilen, naturligtvis. Det är köparens ansvar att registrera ägarförändringen. Det är också klokt att ge en köpe. Du kan använda länken nedan för att gå till online webbplatser där du kan skapa och skriva ut ett köpeformulär. Slutligen finns det en länk till online-versionen av Kelley Blue Book, där du kan ta reda på marknadsvärdet av bilen (se Resurser nedan).

3 Ren och detalj bilen innan du visar den för potentiella köpare. Detta kommer att göra det lättare att sälja din bil. Om du säljer ett fordon som har ett stort värde, kan det vara värt att spendera lite pengar för att göra en tune-up eller göra mindre reparationer.

4 Annonsera din bil. Få ordet är nyckeln till att sälja en bil snabbt. Du kan annonsera på nätet, i fordons köpare guider och i tidningen. Vissa människor även sätta upp en webbplats med bra bilder kvalitet av bilen och inkluderar webbadressen i sin reklam.

5 Var noga med att informera potentiella köpare om eventuella problem när du förhandla om försäljning. När du träffa en uppgörelse, ge köparen en kopia av köpebrevet och förteckning över eventuella problem, och hålla kopior för dig själv. Normalt kommer du också ta bort bilen taggar och hålla dem-det är köparens ansvar att få sina egna taggar.