Hur man justerar Spännare i Ford Rangers

November 10

Hur man justerar Spännare i Ford Rangers


Ford Ranger infördes i mitten av 1982 för att tävla i den lilla pickup marknad som domineras av japanska modeller. De tidigaste Rangers var utrustade med 2,3-liters, fyrcylindriga motorer, men 1986, Ranger fanns med en 2.-9-liters alternativet V-6 motor. De flesta av motorerna har en serpentin bälte set-up med en automatisk remspännare, och endast de tidigaste modellerna hade en standard V-bältesanordning. Den automatiska, fjäderbelastade spännaren är en sluten enhet och inte funktionsdugliga. Emellertid, som de så småningom bryts ned, vilket påverkar remspänningen, är det möjligt att dra åt en sträckare, vilket ger en tillfällig lösning innan byte av delen.

Instruktioner

1 Leta reda på Ford Ranger automatiska remspännaren. The ranger har många remskivor, med spänn normalt ovanför botten vevaxelns remskiva, något till höger, medan inför fordonet. Det är mellan två större remskivor. Det finns två typer av spännare konfigurationer: ett med två bulthål till vänster om remskivan, och ett med en bult på justeraren ovanför spänn medlöpande remskivan.

2 Lossa både spännare monteringsbulten eller bultar, beroende på konfiguration. För en med en enda skruv i justeringsenheten, lossa spänncentrumbulten; för annan konfiguration, lossa båda bultarna på spännfästet. Bultarna behöver endast lossas tillräckligt för att flytta spännaren.

3 Öka spänningen av bandet genom att flytta en sträckare. Det kan vara nödvändigt att bända aggregatet med en stor skruvmejsel för att förflytta det tillräckligt för att dra åt remspänningen. Inte överdriven kraft när du gör detta.

4 Fäst bultarna som håller spännaren medan du håller det tätt med skruvmejseln. Justeringen bör dra åt bältet. Bara dra åt tillräckligt för att hålla spänn på plats.

5 Kontrollera remspänningen. Enligt AA1 Car webbplats, bör bandet bara har ungefär sju till åtta millimeter spel när bandet trycks. Justera vid behov genom att lossa skruvarna och återställning av spännaren. När den önskade justeringen görs, dra åt justeringsbultarna ordentligt och sedan lägga till en 1/4-varv med spärr.

Tips

  • Detta kan vara endast en tillfällig lösning för en remspännare som behöver bytas ut. Den AA1 Bil hemsida säger att Ford Ranger spännare försämras efter 60.000 miles.
  • Den svåraste delen av justeringsförfarandet har åtkomst spänn, som ligger i en tät område.