Hur man tar vattenpumpen utanför en '96 Silverado

November 8

Vattenpumpen på en 1996 Chevrolet Silverado cirkulerar vätska mellan kylaren och motorn, vilket bidrar till att kylsystemet gör sitt jobb. När vattenpumpen misslyckas, kan kylmedel inte flyta på rätt sätt, och motorn kan överhettas och skadas. Ersätter vattenpumpen involverar demontering några delar från framsidan av motorn.

Instruktioner

1 Öppna huven. Unbolt fläkthöljet från toppen av kärnan bäraren med användning av en 3/8-tums Ratchet och uttag, lyft sedan av motorn. Skruva isär fläkten från framsidan av motorn med hjälp av en gaffelnyckel.

2 Fäst ett uttag till 3/8-tums breaker bar, sedan fästa brytfältet spänn på framsidan av motorn. Vrid spänn bort från bandet så att remmen går slack. Dra bältet från framsidan av motorn och ställ den åt sidan.

3 Placera drain pan under vattenpumpen. Ta bort slangklämman på kylarslangen är ansluten till vattenpumpen använder platt skruvmejsel. Dra kylarslangen från vattenpumpen och rikta den mot avloppet formen så att kylvätskan rinna ut.

4 Unbolt vattenpumpen från framsidan av motorn med 3/8-tums harskramla och ingångar. Lyft av motorn med båda händerna och placera den på en arbetsbänk.