GMAC SmartLease Återköp Tips

November 3

GMAC SmartLease Återköp Tips


Om du hyr en bil med General Motors Acceptance Corporation (GMAC), är din SmartLease administreras av Ally, som köpte GMAC. När du når slutet av din hyra villkor, måste du fatta beslut om att hålla bilen och köpa tillbaka (köpa ut) hyra eller köpa eller hyra en ny bil. Var och en av dessa alternativ kan sedan bearbetas genom Ally istället för GMAC som på förhand.

Köp Tillbaka Mängd

När du registrerar en GMAC SmartLease på alla fordon, innefattar dealern ett pris där kan du köpa bilen i slutet av hyresperioden. Detta är ett förutbestämt belopp baserat på en formel som tar potentiella framtida värdet av bilen i beaktande. När du når den punkt att köpa tillbaka din hyra, du troligtvis kan inte förhandla detta belopp. Du måste antingen betala beloppet i sin helhet för att hålla bilen eller refinansiera den med Ally eller annan långivare.

Skick

När man beslutar om du ska köpa tillbaka din hyra eller få en ny bil i stället, är det viktigt att utvärdera tillståndet i bilen. GMAC SmartLease har särskilda slitage riktlinjer för att avgöra om du måste betala ytterligare avgifter om du väljer att inte hålla fordonet. Överväga dessa riktlinjer när bestämmer om du ska köpa ut bilen. Små stötar, repor eller fläckar, liksom däckslitaget mindre än 1/8 tum, som anses vara normalt slitage. Något utöver det skulle kosta mer pengar och göra ett köp tillbaka mer tilltalande.

Miltal

En GMAC SmartLease tillåter förare ett visst antal miles, beroende på hyresvillkoren. Vissa kontrakt tillåter endast 12.000 miles per år, medan andra kan ta upp till 18.000. Körsträcka över att den totala debiteras hyresavtalet slutet om du lämnar tillbaka bilen. Beräkna det belopp du skulle tacka baserat på hyresavtal och utvärdera om det är värt att lämna tillbaka bilen eller köpa den i stället.

Marknadspris

Eftersom återköpspriset fastställdes till den tid som du undertecknat GMAC SmartLease mängden kan eller inte kan sammanfalla med marknadsvärdet på din bil när du köper den tillbaka. I sällsynta fall kan fordonet faktiskt vara värt mer än din återköpsbeloppet. I dessa fall bör du köper bilen. Men i många fall är bilen värd mindre än vad som ursprungligen beräknats. Om återförsäljare behöver försäljning, kanske du kan förhandla fram ett lägre pris. Detta är inte ofta tillåten, dock.

Finansiering

Även om GMAC har ändrats till Ally, kan du fortfarande använda återförsäljare för att finansiera ditt fordon för återköp belopp. Men om du shoppa runt innan du behöver för att refinansiera, kan du hitta ett bättre erbjudande på egen hand. Kontrollera med din bank och andra lokala låneinstitut att ta reda på vad de begagnade bilar låneränta är. Du kan alltid låta återförsäljare att hitta finansiering genom Ally eller någon annan finansiell institution som de arbetar.