Hur man tar bort och installera bromsbelägg

January 10

Hur man tar bort och installera bromsbelägg


Motorcyklar är utrustade med pålitliga och effektiva hydrauliska bromssystem, som ger tillräckligt med bromskraft för att bromsa den i kortare sträckor än även de bästa bromssystem som används för tjugo år sedan. Även om dessa förbättrade system är, för det mesta, lite underhåll frågor, de kräver fortfarande din vård att stanna kvar i fungerande skick. Eftersom din motorcykel bromsar är starkt beroende av sina bromsbelägg, bör rutininspektion och ersättningsdynan vara en del av dina vanliga underhållsrutiner. För de flesta motorcyklar, som ersätter bromsbeläggen är enkel och kan genomföras med hjälp av små handverktyg.

Instruktioner

Främre bromsbelägg

1 Ta bort bromsoket från den nedre gaffelbenet. Använd en hylsnyckel för att ta bort fästbultar och skjut tjocklek bort från den främre bromsrotorn.

2 Vänd bromsok över och skruva bromsbeläggens fäststift med en skruvmejsel. Dra bromsbelägg och låsclipset ur bromsoket. Separera bromsbelägg från låsclipset innan du slänger kuddar.

3 Rengöra det inre av bromsoket med en aerosol-typ bromsrengöringsmedel för att avlägsna eventuell infångad smuts och skräp. Torka bromsok torr och inspektera bromsok s inre kolvar för skador.

4 Tryck på de inre kolvarna i bromsok hus med en stor platt skruvmejsel för att återställa kolvarna och ge ytterligare utrymme för att installera nya bromsbelägg.

5 Sätt i de nya bromsbelägg i låsclipset och skjut hela enheten i bromsoket. Rikta in hålen på baksidan av låsclipset med fästtapphålen på bromsoket.

6 Sätt in fästtapparna och dra åt med en skruvmejsel. Skaka bromsok något för att säkerställa att bromsbeläggen hålls säkert på plats av fäststiften.

7 Skjut bromsok över den främre bromsrotorn och på fästet på den nedre gaffelbenet. Applicera en droppe på medellång styrka gäng låsvätska på gängorna på monteringsbultarna innan du sätter och dra åt skruvarna.

Tips

  • Bakre bromsbelägg ersättas genom att följa samma process; avlägsnande av bromsok från svängarmen i stället för framgaffeln.
  • Om bromsok bultar vägrar att lossna, använda en brytare bar till att ge ytterligare hävstång för att bryta vridmomentet på skruvarna innan du tar bort som vanligt.
  • För detaljerad information om byte eller reparation av din motorcykel bromssystem, hänvisar till en fabrik servicemanual.
  • Om du inte känner att du kan slutföra den här uppgiften, eller saknar verktyg för att göra det, har det arbete som utförs av en tekniker.
  • Täcka eventuella målade ytor som kan påverkas av bromsrengöringsspray för att undvika skador på finishen på din motorcykel.
  • Do inte åt monteringsbultarna eller behålla stift för att undvika skador på fäst gängor.