Min GV iPhone kraschar från mina favoriter

February 4

Ofta kraschar iPhone apps kan vara ett frustrerande problem, speciellt när man använder Google Voice-appen för att placera ett samtal till en kontakt på listan över favoriter. Gå igenom några felsökningssteg för att lösa problemet. Om du fortfarande inte kan lösa problemet, kan du alltid ta till hjälp av Google Voice-appen från webbläsaren Safari tillfälligt.

uppdatering app

Det första du måste göra när du har en iPhone programkrasch är att se om du har den senaste versionen. Om du inte gör det, bör du uppdatera den omedelbart. Ofta, och särskilt med Google Voice, utvecklarna driva ut buggfixar med nyare versioner av appen. För att uppdatera appen genom att trycka på "App Store" -ikonen från iPhone startskärmen och gå till avsnittet "uppdateringar". Tryck på "Update" -knappen och bekräfta ditt Apple-ID lösenord. När bekräftas startar appen laddar ner och installerar den senaste versionen.

Starta App

Om problemet kvarstår efter uppdatering av Google Voice-appen eller om du nyligen uppdaterat programmet, så ska du prova att starta programmet. Innan du öppnar appen igen, måste du helt stänga det först. Dubbeltryck på hemknappen längst ner på telefonen, sedan på och håll ner "Google Voice" ikonen tills det börjar skaka. Peka på den lilla röda "X" badge på "Google Voice" ikonen för att stänga appen. Efter stänga av den helt och hållet, starta Google Voice ansökan igen och se om problemet har löst sig.

Starta om telefonen

Omstart iPhone ofta gånger rensar upp eventuella konflikter i Google Voice. Faktum är att efter att uppdatera appen Google kräver en fullständig omstart av enheten så programvaran fungerar korrekt. Detta uppdaterar hela telefonen också, vilket kan vara till hjälp för andra typer av iOS och app relaterade konflikter. Efter omstart telefonen försöka ringa igen från favoritlistan på Google Voice-appen.

Använd Web App

Om du har uttömt alla alternativ för att lösa kraschar problem, då kan du använda Google Voice webbaserad mobil app för en kort tid. För att komma åt appen genom att trycka på "Safari" -ikonen på telefonens startskärm, skriv "voice.google.com" i adressfältet och tryck på knappen "Go". Logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Rapportera ett problem

Rapportera problemet till Google genom att gå till ansökan notering i App Store. För att göra detta genom att trycka på "App Store" -ikonen och sedan gå till "Sök", och skriver "Google Voice" i sökrutan. Gå till "Google Voice" notering, sedan rulla längst ned på sidan och tryck på "Rapportera ett problem" -knappen. Välj en av anledningarna, skriver sedan ett meddelande i "Kommentarer" ruta som beskriver problemet och klicka på "Rapport" -knappen.