Hur kan man förhindra Rust med maskinolja

May 25

Att arbeta med stål innebär alltid ha möjlighet att rost bildar vid ett eller annat tillfälle. Men oftast när du arbetar med stål, du sluta med en del som är avsedd att målas eller täckas med någon form av skyddande beläggning för att stoppa rostbildning. Problemet är att man ibland vill utseendet på rent stål, men bara inte vill ta itu med skrubb rost av den del en gång i veckan. Ett prisvärt alternativ ger dig alla utseende och stil som kommer med rent stål, utan att någon av de rostar frågor; det bara handlar om en liten bit av olja.

Instruktioner

1 Rengör ytan på det objekt du vill förhindra rost om hur du använder avfettningsmedel och en butik trasa. Se till att objektet är helt ren innan du använder oljan.

2 Applicera maskinolja till de plana ytorna hos den del genom att den hälldes in i en butik handduk och gnugga den över hela delen.

3 Gnugga maskinolja överallt på den del. När du gör, kommer stålet vända en något mörkare nyans, som visar att en del är mättad med olja. Om du ser en torr plats, gå tillbaka och återanvända.

4 Torka bort överflödig maskinolja med en ren butik trasa. Detta kommer att göra ytan så torr som möjligt, och kommer inte att lämna en oljig återstod på något du placerar på det.

5 Kasta ut butiks trasor och hålla dem borta från en värmekälla.

Tips

  • Olje dränkts trasor kan fatta eld ganska enkelt. Lägg dem i en metallpapperskorgen om möjligt; åtminstone, hålla dem borta från någon värmekälla.